Gode Brætspil Til Voksne

De fleste af os kender følelsen af at være sammen med vores venner, og vi er iih så sociale på facebook, men vi er ikke rigtigt sammen. Det er efterhånden svært at være sammen og have en samtale kørende uden at en eller anden sidder med næsen i skærmen.

Jeg så netop denne video på nettet, og det fik mig til at tænke på de gode gamle dage inden smartphones, hvor man ofte spillede brætspil fredag og lørdag aften:

Jeg synes denne video forklarer rigtig godt hvad der sker for tiden, og jeg oplever også at flere og flere af mine venner faktisk ikke rigtig orker al den elektronik skal fylde det hele længere.

Gode spil der kan holde fokus på en god aften

Jeg har slået et slag for at vi skal have brætspil tilbage på banen, da det er en super god måde at være sammen på uden at det skal være online.

Et spil der er meget populært, og som ofte tages frem hjemme hos os er risk. Det er et genialt spil, som i al sin enkelhed går ud på at man skal erhverve sig verdensherredømmet.

risk-1

Risk brætspil

Det er en god måde at være sammen på. Du kan læse mere og se spillereglerne til Risk på denne hjemmeside.

Settlers of Catan

Et andet meget populært spil er Settlers of Catan. Det er det mest solgte brætspil i hele verden i disse år, og det er en smule anderledes end Risk. Det handler om at man skal handle sammen, og på den måde optjene sejrspoint, så man kan vokse sig størst og vinde spillet.

Det er også et spil som tager 1-3 timer, og som kan spilles af 2-6 personer, som sidder omkring en spilleplade, som opbygges i starten, så den altid er unik. Man skal så lave handelsveje og købe og sælge råstoffer, så man kan komme i gang med at bygge byer og veje. Det er i virkeligheden et spil om at få bygget infrastruktur.
Du kan læse mere om Settlers of catan her (spilleregler).

En ide til at holde fokus på brætspillet

Min svoger har fået en glimrende ide, som de benytter når de er sammen – også på byture i fx. Ålborg, hvor han ofte er oppe.

Ideer er, at man lægger sine smartphones på bordet i en bunke, og den første der tager den op for at se på den (inden brætspillet er slut) skal give en omgang til alle de andre.

På den måde sørger man for at få fokus væk fra skærmen, og at man er mere sammen.

Jeg synes det er super fedt med sådan en ide, og jeg er glad for at høre om det. Det er faktisk nogle unge fyre (ikke så gammel som jeg) som har fundet på det i Ålborg, og jeg ville ønske det ville sprede sig til flere byer.

Jeg tror rigtig mange er ved at være lidt trætte af social media, og er klar til at være sammen uden, og bare have god kvalitetstid sammen og hygge sig med nogle gode sociale lege i stedet.

Mere inspiration på Boardgamegeek

Ønsker du at finde mere inspiration omkring de nyeste brætspil på internationalt plan (nogle vil være på engelsk) så kan du tjekke boardgamegeek.com, som fungerer lidt som IMDB for brætspil. Det er nok den største side omkring spil, og du finder meget god inspiration her som fx. lister over hvad der er mest populært etc.

You may also like...