Nye tiltag i Århus for rengøring hos ældre

Mange ældre mennesker har svært ved at klare den daglige rengøring i hjemmet. Det kan efterhånden blive uoverskueligt at få gjort de ting, som de altid selv har gjort derhjemme. Det er jo helt naturligt, når man kommer op i årene, at man ikke har de samme kræfter og samme overskud mere.

Det bliver sværere at bukke sig ned, når man skal gøre badeværelset rent, at læne sig frem, når man skal tørre støv af, og at flytte møblerne ved støvsugning. Det er kun nogen af de ting, som kan være til hindring for, at der kan blive gjort ordentligt rent.

Når hjælpen ikke er nok

Det kommer for det meste ikke på én gang, at det begynder at være svært, men det kommer gradvist. Det kan derfor være svært at erkende, at man nu har et behov for hjælp til rengøringen derhjemme, og der kan gå lang tid, hvor man prøver at gøre sit bedste.

Nogle ældre har måske mulighed for, at få hjælp fra deres familie, det kan være børn eller børnebørn. Men familien kan ikke altid finde tid og overskud, og har også selv arbejdet og skole at se til. Andre kan få hjælp fra hjemmeplejen til det værste, men det er for det meste kun hver anden uge eller mindre, og så kun overfladisk. Det er jo ikke nok, og derfor er den ældre ikke virkelig hjulpet på den måde.

Derfor vælger flere og flere ældre mennesker, at få professionel rengøringshjælp, og det er i virkeligheden nok en rigtig god idé. Professionel rengøringshjælp gør præcis det, som den ældre har brug for, og gør det hurtigt og grundigt.

Selvom det koster noget, så er det den ældre som bestemmer, hvad der skal gøres og hvor tit, og så holdes familie og hjemmepleje udenfor, og kan hjælpe til på andre områder.

Inddrag de ældre i rengøringen i Århus

Når man får rengøringshjælp første gang, kan det godt være svært lige i starten, at en fremmed skal ind i ens hjem og gøre det arbejde, som man selv har gjort i alle de år. Det kan være grænseoverskridende, at en fremmed skal røre ved ens ting, rede ens seng og gøre badeværelset rent.

Den professionelle rengøringshjælp gør måske tingene på en lidt anderledes måde, end man selv plejede at gøre, og bruger måske andre slags rengøringsmidler. Er dette tilfældet, kan rengøringshjælpen inddrage den ældre lidt mere i rengøringen.

F.eks. spørge ind til, hvordan det blev gjort førhen, og hvorvidt det skal fortsætte sådan, måske med lidt fornyelse også.

Den ældre kan yderligere inddrages ved, at man viser den ældre de ting, man gør, så det ikke gøres hen over hovedet på vedkommende. Den ældre skal have følelsen af, at de selv har styringen med rengøringen i deres eget hjem, selvom det er en fremmed der udfører arbejdet.

Rengøring bliver til hyggeligt besøg

Selvom der bliver arbejdet, når rengøringshjælpen er i huset, kan det også samtidig være et hyggeligt besøg for den ældre. Det behøver ikke bare være arbejde lige på og hårdt, men man kan måske sommetider tage en kop kaffe sammen og få en lille snak.

Den ældre har måske en ny blomst at vise i haven eller i vindueskarmen, og måske er der kommet er fint postkort fra barnebarnet på udveksling eller en slægtning langt væk.

old

Det behøver ikke tage lang tid, og det skal heller ikke gå udover den tid der er afsat til arbejdet. Sådan kan rengøringen blive til en rar og oplivende ugentlig oplevelse for de ældre, som de kan se frem til med glæde og forventning, og det er meget værd i alderdommen.

Læs mere om rengøring med fokus på kunden hos www.Barutren.dk.

You may also like...