TIP: Hvad du skal passe på når du lejer bilen i sommer

Uanset om du vælger at leje en bil på dit ophold i København, Århus eller i udlandet – så er der nogle faldgruber man skal være opmærksom på, hvis ikke man vil risikere at betale en masse ekstra penge.

engine-start-button-1445913-m

Derfor vil vi i dette indlæg give dig nogle gode råd og tips, hvis du vælger at leje en bil hos en biludlejning, næste gang du skal ud og opleve noget.

Punkter du skal være opmærksomme på når du lejer bil

Der er flere områder som man skal være opmærksom på ved billeje, og vi har herunder sat fokus på nogle af de vigtigste, som b.la. er:

  • Forsikringsforholdene.
  • Når du henter og aflevere bilen.
  • Evt. aldersgrænse.
  • Kilometer antal.

Forsikringsforholdene skal være i orden

Dette er uden tvivl det vigtigste område når man vælger at leje en bil, for er uheldet ude og forsikringen ikke dækker optimalt, kan det gå hen og blive rigtig dyrt!

Derfor husk at tjek op på hvor meget ansvar og kaskoforsikringen dækker i tilfælde af uheld, skade, tyveri, osv.

Dækker forsikringen ikke nok, eller er selvrisikoen for høj – så spørg indtil hvad det vil koste at tegne en ekstra forsikring, så du er fuldt ud dækket ind.

Afhentning & aflevering af lejebilen

Er også et vigtigt punkt, da der er flere områder du skal være opmærksomme på – og nogle af dem er b.la.:

Lejekontrakten

Læs den grundigt igennem, også det med småt – så du er sikker på hvordan du står hvis der skulle ske noget. Inden du skriver under på kontrakten skal du have styr på forsikringen som nævnt tidligere, samt evt. fejl og mangler på bilen.

Tjek for fejl og mangler på bilen

Når du ankommer til biludlejningen og skal have udleveret lejebilen – så tjek den grundigt igennem med udlejeren at alt er som det skal værre. Er der ridser, buler eller andre mangler – så husk at få det skrevet ned i en rapport oversigt, samt at tag billeder som beviser.

Det samme er gældende når du aflevere bilen tilbage igen, så gå bilen igennem – så de ikke kan komme bagefter og sige at noget var galt. Husk at få dem til at skrive under på at alt var OK da du afleverede bilen til biludlejningen.

Aldersgrænse

Nogle udlejningsbiler kræver at man er ældre for at leje dem, og det er typisk mere eksklusive biler som BMW, Mercedes, mfl. Her skal man ofte være 23+ for at kunne leje, afhængig af hvilket biludlejningsselskab man lejer hos.

Derfor husk at tjek aldersgrænsen hvis du er ung og vil leje bil.

Kilometer antal

Skal du på ferie eller et ophold hvor du forventer at køre langt, så er det vigtigt at tjekke om bilen kommer med fri kilometer inkluderet i prisen. I nogle tilfælde vil udlejningsselskabet nemlig kræve x antal kroner, hvis man kører over xxx antal kilometer.

Hvis du gerne vil finde flere gode råd, samt booke en bil hos de internationale biludlejningsselskaber – så kan vi henvise til: Billeje.info

God fornøjelse med at leje din næste bil!

You may also like...