Priskrig på fibernet og bredbånd og nye selskaber

Konkurrencen tager til blandt bredbåndsleverandørerne. Selvom prisen har været nærmest statisk i mange år grundet en ret fast konkurrence, er det nu ved for alvor at ændre sig.

I den tid, hvor konkurrencen ikke ændrede sig, fortsatte den teknologiske udvikling ufortrødent.

Så I takt med at teknologien har udviklet sig, har der åbnet sig et rum for konkurrerende lavprisfirmaer som kviknet.dk på bredbånd og hiper.dk på fibernet.

Sørg for at tjekke abonnementet på bredbånd

mobil-iphone

Du kan sammenligne priserne på Fibernet mellem Hiper og konkurrencen på Netkablets guide til bredbånd, hvor du også finder halvårlige prisoversigter for de store firmaer, anmeldelser og hastighedssammenligninger.

Hiper.dk er startet af én af medstifterne fra Fullrate, som tidligere har været det billigste firma på markedet. Hiper via Fiber (ja, jeg fattede også først navnet nu) inkluderer ikke en trådløs ruter som konkurrenterne – den skal du selv finde.

Se en video her om Hiper

Til gengæld kan du så finde én som passer bedre til dig. Det kan blive dén længe ventede dag, hvor du finder en router, der ikke ligner en et kryds mellem en transformer-robot og en gammel Lenovo PC – og ikke mindst slipper for den evige omrokering og diskussion om æstetik mod rækkevidde.

Hvad med for eksempel at tjekke det nye Google Wifi system ud? Her kan man smide en lille og design-rigtig enhed ind på de værelser, der ikke er dækket.

Er den ikke pæn nok, har Google teamet up med OnHub om at skabe en masse kreative covers, som du kan få at se her.

bredbaand

De nye bredbåndsudbydere

Hiper tilbyder også bredbånd via et allerede eksisterende YouSee kabel-tv-stik eller endda op til 100 Mbit download via dit telefonstik. Så slipper du for rodet med nye kabler.

Kviknet er endnu et lavprisselskab, som tilbyder historisk lave priser på de bredbånd. Her har du også mulighed for at vælge din egen router, da den ikke er inkluderet. Du kan dog også tilkøbe én hvis du vælger deres abonnement, så du ikke skal have kreditkortet fremme to gange. Routeren skal bare sættes i, så kører det.

Ved oprettelse af abonnement skal man dog have 6 måneders binding – til gengæld er oprettelsen gratis. Kviknet har en fremragende brugerservice, hvis man ser på deres imponerende trustpilot score på (i skrivende stund) 9 ud af 10 mulige points.

Det skyldes primært den strømlinede tilmelding og den gode pris, som da også er utrolig lav – 199kr per måned for den maksimale hastighed, dine kobberledninger kan trække.

Det kan altså betyde, at hastigheden i nogle tilfælde kan overstige det, der blev lovet!

Udbyderne bruger de samme få kabler

Ligesom Hiper og Yousee kører Kviknet på TDC’s kobberkabler, og det betyder at du får samme hastighed og produkt, uanset hvilken af de udbydere du vælger i dit område.

Dermed er priskrigen taget til, da TDC lukker flere og flere ind på de gode hastigheder, og til favorable priser, da de ikke selv kører et lavpris-produkt som eksempel mobilselskaberne ofte gør.

Her har fx. 3 en lavpris-lillesøger i form af Oister, og Telia har ligeledes en lavpris-pendant som hedder Callme. Men på internet kører TDC altså blot som underleverandør til de billige selskaber i branchen.

You may also like...