Vælg den perfekte jagtjakke til din jagtgarderobe

Jagt bliver mere og mere populært. Også for dem der ikke er vokset op med det i familien – det er i højere grad en aktivitet, der ses som en måde at komme væk fra hverdagens trummerum og blive ét med naturen. Tal fra Danmarks Jægerforbund viser nemlig, at flere og flere tager jagttegn, og også specifikt tallene for unge mennesker og kvinder stiger i disse år.

Når der er styr på jagttegnet, er det tid til at investere i en jagtgarderobe og udstyr, før du er klar til at tage på din første jagttur. En god garderobe består helt overordnet set af tre lag, alt efter hvornår på året du jager: et svedtransporterende, åndbart baselayer, et mellemlag der giver varme, og en jakke som yderlag til at beskytte de andre lag mod regn og blæst.

Som det yderste lag er en god jagtjakke derfor rigtig vigtig. Kig på friluft.dk for at finde en jakke til jagt i høj kvalitet til en god pris. Det er en webshop med alt til outdoor og jagt fra nogle af de største mærker på markedet. Kig de forskellige jakker igennem for at finde den helt rigtige til dine behov. Der er nemlig mange modeller, og de kan alle sammen noget forskelligt. Hvis du ikke er sikker på, hvilken jagtjakke du skal vælge, kan du læse med nedenuhttps://friluft.dk/jagt/toej/jakker/nder.

Det skal du kigge på inden du vælger

Det er ikke enhver jakke, du kan bruge til jagt. En jagtjakke skal have nogle bestemte funktioner, hvis den skal være anvendelig til jagt. For eksempel skal der være nogle gode, store lommer, så du har plads til ekstra grej og udstyr, og jager du småt byttedyr, bør du vælge en jagtjakke med en harelomme. Men de mindre detaljer er ikke det eneste. Vi gennemgår noget af det, du bør holde øje med, når du kigger på jagtjakker. Så er du sikker på at vælge en, der kan alt det, du har brug for, at den skal kunne.

Vind- og vandtæt

Som det yderste lag i dit outfit er det vigtigt, at din jagtjakke er vind- og vandtæt. Her kommer det igen også an på, hvornår du skal bruge jakken – i de lunere måneder er det måske nok, at jakken er vindtæt. Hvis det regner, kan du have et regnslag med, ellers også kan du vælge en jakke, der bare er vandafvisende.

Lige meget om du er på en lang eller kort jagttur, er det ikke sjovt at gå rundt våd af regn eller at skutte sig ved hvert vindstød. Så i de kolde måneder, og især om vinteren, er det vigtigt, at jakken er både vind- og vandtæt, for at undgå, at du bliver kold af blæst eller gennemblødt af regn.

Kamuflage

Jægere har altid brugt kamuflage for at gemme sig for vildtet – for eksempel med sløringscreme i ansigtet, naturskjul eller planter på tøjet. Skal du bruge en jakke med kamuflagemønster, skal du tænke over, hvordan du gerne vil kamufleres.

Der findes nemlig forskellige mønstre til forskellige formål. Det gør der, fordi der er forskel på, hvad og hvornår du jager. Der er blandt andet vidt forskellige krav til kamuflage, hvis du jager om vinteren med sne, i efteråret med løvfald eller i forårs- og sommermånederne, hvor farverne er helt anderledes.

Holdbarhed

Du bør sikre dig, at din jagtjakke kan holde til lidt af hver. Det er især vigtigt, hvis du jager i vildt terræn med tæt krat, hvor du skal bevæge dig tæt forbi grene, buske og lignende. Det griber fast i jakken og ødelægger den, hvis ikke den er holdbar nok. De fleste jagtjakker er produceret i et kraftigt og stærkt materiale, men du kan få modeller, hvor der er gjort ekstra ud af holdbarheden.

Ekstra holdbare jagtjakker har typisk forstærkede områder med ekstra slidstærkt materiale – for eksempel på skuldre, albuer og andre udsatte steder.

Ekstra varme

Jager du i de helt kolde vintermåneder, er det nødvendigt med ekstra varme i din jakke. Du har blandt andet muligheden for at vælge en jagtjakke med indbygget varme. Typisk kan du vælge mellem forskellige varmeindstillinger, så du kan skrue op og ned for varmen, som det passer dig. Det giver dig mulighed for at tilpasse din temperatur efter vejret og dit aktivitetsniveau, så du for eksempel kan skrue helt op for varmen i din jagtjakke, hvis du skal sidde stille og vente på byttet, og ned for den igen, når du skal op og bevæge dig.

You may also like...