Hvor kan jeg træne i Århus?

Der er rigtig mange muligheder for at dyrke motion i Århus. Der er alt lige fra foreninger, hvor du kan dyrke holdsport og mange forskellige sportsgrene til fitnesscentre. Derudover er der også en rigtig flot natur, som kan bruges til at dyrke forskellige former for motion.

Hvis du netop er flyttet til Århus, har vi samlet nogle forskellige muligheder for at træne, eller hvis du bare generelt mangler inspiration til træningsmuligheder i Århus.

Brug den århusianske natur

I det nordlige Århus ligger Risskov, og her møder du rigtig mange motionister, der bruger stierne til løb. Men også bænke og andre ting i naturen til forskellige benøvelser og andre øvelser for kroppen. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad der kan bruges i naturen til at træne din krop med. Hvert år bliver der også holdt masser af løb i Århus, og der er mulighed for masser af forskellige distancer til både nybegyndere og til dig, der er ved at være klar til at løbe dit første maraton.

 

Århus er omgivet af vand, og der er masser af muligheder for at dyrke forskellige former for vandsportsgrene. For eksempel paddle-boarding, hvor du står på et specielt board og ved håndkraft sejler rundt, mens du står op på boardet, er blevet meget populært. Det er både en god benøvelse, men du træner også dine arme og din balance.

 

Find en forening i Århus

Der er masser af foreninger, der tilbyder mange forskellige sportsgrene. Alt lige fra fodbold til mountainbike – kort fortalt, er der ikke mange sportsgrene, du ikke kan finde i Århus. I mange foreninger er der mulighed for at lære en masse nye at kende, og der bliver afholdt mange sociale arrangementer. Så hvis du ikke kender så mange i Århus, kan det være en god måde at lære nye at kende på.

 

Hvis du er studerende, er der også mange sportsforeninger i Århus, der udelukkende henvender sig til studerende. Du skal dog være forberedt på, at det ikke nødvendigvis er meget billigere end mange andre steder. Der kan dog være andre fordele, såsom forskellige rabatter til sportsforretninger rundt om i byen.

 

Rig mulighed for fitness

Mange af de store fitnesskæder har centre i Århus, og her kan du finde et abonnement, som passer præcist til dig. Her er der også mulighed for at gå på forskellige hold, hvor der er alt fra dans til boksning. Fitness kan være en god start til at komme i gang med at træne, og du kan træne lige præcis, når det passer dig bedst. Du kan desuden også få lavet et træningsprogram, som er lavet præcist til dig, så du kan træne det, som passer til dig krop. Hvis du mangler inspiration til for eksempel benøvelser, kan du finde øvelser inde på Sportsbasen.dk. Her viser vi dig tips og tricks til forskellige øvelser, som gør dine ben stærkere.

 

Hvis du synes, at fitness er lidt for ensformigt til dig, er der også mulighed for Crossfit. Der findes efterhånden en del steder, hvor det er muligt at dyrke Crossfit i Århus, og det er en sportsgren, som vokser meget i disse år. I Crossfit centrene er der både mulighed for at træne ude eller inde og på hold eller individuelt. Kort fortalt, kan du tilpasse træningen lige så meget til din hverdag som i et almindeligt fitnesscenter. Hvis du vil læse mere og blandt have inspiration til benøvelser, kan du hoppe ind på https://sportsbasen.dk/traening/benoevelser/.

 

 

 

 

You may also like...