Næsten 25% af unge lægger aldrig selfies på nettet

”#Selfie” af The Chainsmokers er måske en sang, som man kan få på hjernen, når man en eftermiddag går sig en tur og ser folk tage den ene selfie efter det andet.

Men måske er det snarere en fordom, end en realitet?

”Selfie-generationen”, ”mig-generationen”, kært barn har mange navne, hvis du spørger den ældre generation. Medierne fremstiller os unge mennesker, som selvoptagede med veltrænede evner til at tage selfies.

Men en undersøgelse af TV2 Østjylland viser et helt andet billede.

selfie

En undersøgelse af 510 elever på Århus Statsgymnasium og deres vaner på blandt andet de sociale medier viste, at 5 % af de udspurgte lægger billeder ud af sig selv på Facebook hver dag, 37 % hver uge, 35 % en gang om måneden, mens 23 % aldrig lægger noget ud.

Beskrivelsen af generationer, som man ikke selv tilhører, bliver ofte karikerede.

Hele segmentbeskrivelsen af den yngre generation bliver egentlig meget mere kompleks, så vi kan ikke bare skære dem alle over en kam. At få de eftertragtede ’likes’ og gå i det nyeste mærketøj for at blive accepteret stemmer ikke overens med unges holdning. Det handler snarere om, at der skal være plads til alle.

Det handler ikke om ’mig’, men om ’os’

Der er mange måder og der findes mindst dobbelt så mange årsager til, at man tager en selfie.

Hvorimod fordommen går på, at de unge tager en selfie for at skabe opmærksomhed på sig selv og få likes, betyder det langt mere for de fleste, at man tager en selfie i en gruppe, så man sammen kan vise venner og familie, hvad man laver og hvor godt man har det sammen.

foto

Billeder siger mere end 1.000 ord

Nogle bruger rigtig lang tid, og endnu flere forsøg, på at få den helt perfekte selfie, men hvis du husker de små fingerregler, vil du kunne tage en perfekt selfie af dig og dine venner hver gang.

Det er vigtigt, at belysningen er perfekt, så alles ansigter er veloplyste, her er naturlig lys den bedste mulighed. Ligeledes kan du lede efter den perfekte vinkel, så både dine venner og området omkring jer kan fortælle den historie, som i gerne vil gemme på og fortælle andre.

I Århus er der specielt mange muligheder for at udnytte baggrunden. Om det er botanisk have, der skal pryde baggrunden, eller om det er arkitekturen, som Moesgaard museum er verdenskendt for.

Billeder siger mere end 1.000 ord, plejer man at sige, og hvorfor ikke udfordre Århus forskellige sider, ved at få dem med i en uforglemmelig selfie.

Der findes rigtig mange måder, som kan sikre dig den helt perfekte selfie.

Elektronikbutikken MyTrendyPhone.dk har gjort det let for dig med deres guide til den perfekte selfie, så du ikke skal bruge tid på at tage det ene selfie efter det andet. Du kan i stedet læse guiden, og før du ser dig om er du en selfie-mester.

You may also like...