3 gode idéer til fødselsdagsfesten

Jo ældre man bliver, jo flere begivenheder og traditioner bliver der, som man begynder at gå mindre og mindre op i. Men én ting som aldrig bliver kedelig, det er da fødselsdagsfesten? En hel dag eller aften dedikeret særligt til dig sammen med alle dine favoritpersoner – det er da en tradition, der er værd at gå op i.

Men fødselsdage kan også blive meget trivielle, og selvom vi altid har et helt år til at planlægge dem, så bliver det ofte i sidste øjeblik, at invitationerne bliver sendt ud, og pyntet bliver hængt op.

Skal du holde en fødselsdagsfest, og kunne du tænke dig at gøre lidt ud over det sædvanlige denne gang, så læs med her. Vi giver tre gode idéer til fødselsdagsfesten, som med garanti vil skabe glæde hos dig og dine gæster.

Tema

Klassikeren – vælg et tema. Det kan være, at du tænker, at et tema er lidt for kikset og outdated, men ikke desto mindre så holder idéen stadig, hvis man vel at mærke vælger det rette tema. 80’er-fest, hawaiitema og lignende kender vi alle til, og disse temaer kan også være helt fine.

Men vil du gøre noget ekstra ud af din fødselsdagsfest, så vælg et tema, dine gæsterne vil finde både sjovt, eksperimenterende og måske lidt kontroversielt. Find inspiration fra din yndlings tv-serie eller film, en farve du er vild med eller noget helt tredje, som kan sætte barren for festen.

Herefter er det op til dig, hvor meget du vil gøre ud af kostume og pynt, men jo mere du går op i det, jo mere vil dine gæster også. Du kan finde alt, hvad du søger samt inspiration rundt omkring på nettet, hvor der er mange muligheder.

Konkurrence

Sæt gang i din fest med en konkurrence, og du vil med garanti have dine gæsters opmærksomhed. En konkurrence eller leg kan altid være god til at bryde isen med i starten af festen, men den kan bestemt også være sjov at hive frem senere på aftenen, hvor stemningen er helt i top. I stedet for de klassiske Tegn & Gæt eller Gæt & Grimasser, så tænk ud af boksen, og find på en konkurrence, der vil få alle op af stolene.

Du kan udfordre folk i en sjov PlayStation-turnering, en omgang gulv-volley, eller jorden er giftig. Du kan også udvide legen til at gælde hele aftenen ved at uddelegere roller eller opgaver til dine gæster, som de skal udføre i løbet af aftenen.

Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan finde på – men husk, at en fed præmie altid er en god motivationsfaktor for enhver konkurrence.

Mad og drikke

Det er ikke nogen hemmelighed, at mad fylder meget i de danske hjem, og at vores traditioner ofte bygger på den mad, vi skal spise. Ligesom alle andre traditioner er maden til fødselsdage også vigtig, og det er et punkt, hvor du særligt kan imponere gæsterne. Holder du en temafest, så er det helt sikkert en god idé også at implementere temaet i maden. Dette kan gøres på mange måder, men du kan eventuelt lave en tema-kage, så gæsterne ikke er i tvivl om, hvad temaet er.

Du kan finde kagedekoration og inspiration her. Vil du udfordre dine gæsters smagsløg, kan du også invitere en vinkonsulent hjem til dig eller leje en professionel bartender, som kan imponere med lækre drinks.

 

You may also like...