4 tips til at rydde ud i klædeskabet

Sommeren står for døren, og sommertøjet skal findes frem, mens vintertøjet gemmes væk, og der er ingen undskyldning for ikke at rydde ud i klædeskabet. Hvis du, ligesom mange andre, har svært ved at skille dig af med dit tøj, selvom du måske godt ved, at du ikke bruger det, kan du med fordel læse videre.

Vi giver dig tips og tricks til, hvordan du kan minimere mængden af tøj i klædeskabet, og hvorfor det er en god idé.

Find din egen personlige stil

Når du begynder at rydde ud i dit tøj, er det en god idé at vurdere, hvad din egen personlige stil rent faktisk er. Kan du godt lide prints og modige farver eller er du mere til afdæmpende nuancer? Hvis du på forhånd gør op med dig selv, hvad din stil rent faktisk er, bliver det straks meget nemmere at skille dig af med dit tøj.

Du vil uden tvivl også tage nogle mere fornuftige valg, når du er ude at shoppe.

En video om at vælge

Du kan finde mange flere tips og tricks i denne video, hvor du bliver klogere på, hvordan du tager fornuftige valg angående dit klædeskab:

Tørklædet der omtales i videoen som en essentiel del er af denne slags (LykkeByLykke) og fin eksemplar, du ser i videoen.

Tøjet skal passe sammen – mere eller mindre

Når oprydningsarbejdet i klædeskabet er gået i gang, er det først og fremmest en god idé at smide tøj ud, som du ikke har brugt i lang tid. Samtidig kan du have in mente at det tøj, du har tilbage i klædeskabet mere eller mindre skal passe sammen.

Vælg derfor at have et udvalg af forskellige beklædningsgenstande, hvor farver og former nogenlunde alt sammen matcher hinanden. Så snart du har en god variation af basic tøj, bliver det meget nemmere at sammensætte disse med mere spraglede bluser, bukser og kjoler.

Hvis du er i tvivl: gem det og evaluer

Det er helt okay at være i tvivl om et stykke tøj skal til genbrug eller blive i klædeskabet. Nogle gange kan et stykke tøj betyde mere for én, end man er klar over, fordi man muligvis har haft det på til en særlig anledning – derfor er det altså helt okay at gemme et stykke tøj, selvom du godt er klar over, at det ikke vil blive brugt igen.

wait

Hvis det derimod drejer sig om et stykke tøj, du reelt set bare ikke længere bruger, eller aldrig har brugt, men stadig er i tvivl, kan du gemme det væk i tre måneder.

Efter tre måneder evaluerer du, om tøjet skal gemmes eller gives væk til venner eller genbrug. Du kan med fordel sætte dig selv og dit tøj en deadline, hvor du skal tage et aktivt valg, om det skal gemmes eller smides ud.

Nemmere at finde tøj

Mange tror fejlagtigt, at det er nemmere at vælge tøj om morgenen, hvis man har rigeligt af det hængende i sit skab.

Det vil dog ofte have den modsatte effekt, da man ved få tøjgenstande har nemmere ved at vælge – der jo ikke så meget at vælge imellem, og dermed mindre tøj man skal forholde sig til.

 

You may also like...