5 Tips til Northside outfittet i år

Den bedste tid nærmer sig! Sommeren kombineret med de mange danske festivaler – det fås ikke bedre! Associationerne leder hen på solskin, lunkne bajere, godt humør og fedtet hår. Men når man skal tilbringe en hel dag, eller flere, på en græsmark, så kan festivalpåklædningen blive en udfordring!

northside-festival

Trods sommer og solskin associationerne, så er virkeligheden bare således, at du skal være forberedt på al slags vejr! Du vil gerne kunne holde varmen, men heller ikke slæbe på for meget tøj, hvis det derimod bliver varmt. Du vil gerne se godt ud, men samtidig skal du også være praktisk klædt på. Der er flere ting at tage hensyn til og vi ved jo alle, at det danske vejr absolut ikke er til at blive klog på.

I Aarhus er vi så heldige at have den fantastiske NorthSide festival, som strækker sig over tre dage, men uden mulighed for at overnatte på pladsen. Det gør, at du om morgenen kan forholde dig til vejret og vælge påklædning samt taskens indhold under disse forudsætninger. Men selvom det i forhold til påklædningen kun er en dagsforestilling, så kan der være stor forskel på vejret fra morgen til midnat. Derfor har vi samlet fem gode tips til valg af påklædning.

Vind og regn

Hvis vinden eller sommerregnen overtager festpladsen, så er det en stor fordel at have en vind- og vandtæt jakke med. Bare en tynd jakke, som ikke fylder for meget og nemt kan pakkes ned i tasken. Hvis kulden også bliver generende, så er det lækkert at tage en strik under den tynde jakke.

Især en uldstrik kan anbefales. Det behøver ikke at være en kæmpe vams, da en tyndere uldtrøje også giver en god varme. Uld er så praktisk, da det tempererer kroppen, hvilket vil sige, at det både holder varmen ude og inde. Faktisk kan det også absorbere op til 30% fugt af dets egen vægt uden at virke fugtig, så det er praktisk både til eventuel regn og sved.

gummistoevler

Dit fodtøj

Valg af fodtøj er altid vigtig, så det skal selvfølgelig også overvejes når du skal på festival. Det er aldrig helt til at vide i hvilken tilstand festivalens underlag er, for med lidt regn, så bliver underlaget hurtigt sjappet og mudret.

Det er selvfølgelig en mulighed at tage gummistøvler på og så sikre sig mod regnen, men trods det er praktisk, så er det måske ikke lige det du har allermest lyst til at trisse rundt i – slet ikke hvis det ellers er varmt og du har iført dig shorts eller nederdel. Sneakers er derfor en rigtig god løsning!

Med deres tykkere sål kommer du nemt igennem lidt mudder og samtidig er de rigtig behagelige at have på og ikke mindst at gå rundt i. Og med nutidens mode er sneakers in og kan efterhånden bruges til hvilken som helst påklædning – både lange og korte bukser samt nederdele og kjoler.

nike-air-max-bw-ultra nike-roshe-one-print
Sneakers er fundet hos Nike.com

Og dog, hvis man ved det kommer til at stå ned i stænger, så anbefales det at hoppe i gummistøvlerne fra morgenstunden. Man kan altså sagtens få nogle smarte gummistøvler – til både kvinder og mænd, så så slemt er det heller ikke. I gummistøvlerne, men også generelt, er det faktisk meget smart at tage uldstrømper på. Som beskrevet tidligere i indlægget, så er uld rigtig god til både varme, kulde og fugt.

 

Det gode vejr

Vi håber selvfølgelig alle på, at det bliver varmt til festivalen, så lad os satse på, at vi kan finde shortsene og kjolerne frem. Så længe du har et par sko på, hvori det er muligt at have sokker, så varmer de jo dejligt om fødderne og dermed føles det heller ikke så koldt at have bare ben.

 

Føddernes varme er virkelig af stor betydning. Og som fyr går man aldrig galt i byen med et par cowboyshorts, som sagtens kan holde til du smider dig på græsset. Er man lidt mere forsigtigt, eller lidt mere ligeglad med synlige småpletter på shortsene, så er et par chinoshorts også værdige til festival. De er dejlig bomuldsbløde, så du kan nemt havde dem på i de mange timer uden de generer nogen steder. Ligeledes er de smarte og kan fås i adskillige farver.

shorts

Shorts er fundet hos Katoni.dk

For pigerne er sommerkjolen perfekt at hoppe i. Du kan føle dig lidt finere i en kjole og så er den dejlig luftig, hvis der er meget varmt. Derudover er den også perfekt til om aftenen, da du lige kan have et par gamacher i tasken, som du nemt kan have på under kjolen. Og… så er det jo ikke den helt store hemmelighed, at toiletterne på festivaler ikke altid er de mest tiltalende, så der er det virkelig lækkert lige at have en kjole på du nemt kan løfte op, så den ikke er i vejen.

sommerkjoler

Sommerkjolerne er fundet hos Katoni.dk

 

Et tørklæde er praktisk

Et tørklæde kan bruges til meget mere end bare at varme halsen. Det kan også fungere som et lille tæppe, der jo faktisk kan opbevares rundt om halsen – og hvis man vil pakke det ned i tasken, så fylder det heller ikke særlig meget.

Du kan sidde på det, hvis du gerne vil skåne dine bukser eller jorden er kølig, du kan tage det over dine skuldre eller ben hvis du fryser og så kan du selvfølgelig bruge det som et almindeligt tørklæde.

toerklaeder
Tørklæderne er fundet hos Zalando.dk

 

Husk solbrillerne

Solbriller – det er bare et must! Der er næsten ikke andet at sige til det. Solbrillerne er ikke bare praktiske i forhold til skarp sol, men de fuldender outfittet til at være et rigtigt festival-outfit.

De hører til enten i håret eller på øjnene og er en udsmykning i sig selv. Og hvis det regner, så er de om ikke andet et lille tegn på, at man er positiv og tror på, at solen snart kigger frem. Så det er en sikker vinder når du lige smider et par klassiske RayBan i håret inden du smutter ud af døren.

You may also like...