5 tips til at gøre dit hjem mere minimalistisk

 

I en mere og mere travl hverdag kan selv de mindste ting være med til at fylde og skabe rod i hovedet. Du kan med god grund rydde godt og grundigt op i hjemmet og holde en mere minimalistisk stil, der kan være med til at give dig indre ro, mentalt overskud, og så må vi bare erkende, at det også er smukt, rent og enkelt.

Her har vi samlet lidt helt praktiske indretningstips til en mere simpel stil i hjemmet.

Simple Living er det nye sort

Simple Living er blevet et buzzword, du med garanti har hørt før – men det er meget mere end blot et begreb, ’der lyder godt’. Det har også en lang række fordele at leve efter denne trend – ja, det er vel nærmest en livsstil. I bund og grund handler det om at fjerne alt unødig rod omkring dig i dit hjem, altså ting som du ikke bruger til noget.

minimal

Alle dine møbler og alt dit interiør skal altså tjene et formål i hjemmet.

På den måde skiller du dig nemt af med alle de ting og sager, som du alligevel ikke bruger. Det siges, at man både kan spare penge og få en forbedret livskvalitet, hvis man lever efter Simple Living-princippet.

Vælg multifunktionelle produkter

Hvis du enten bor på få kvadratmeter eller blot ønsker at rydde ud i dine møbler og dit interiør, kan du med fordel i fremtiden være på jagt efter multifunktionelle produkter, som kan tjene flere formål i hjemmet.

Kan man bo minimalistisk og samtidig hyggeligt?

Ja i høj grad.

Når du begynder at sortere ud i dit hjem, hvad end det er i dit tøjskab eller i dit interiør, vil du med garanti få en følelse af, at hyggen forsvinder, og det bliver en smule koldt og upersonligt.

Du får derfor fem gode råd til, hvordan du kan garantere, at hyggen forbliver i dit hjem:

  1. Tag dig god tid! Det handler ikke bare om at smide ud og væk, men om at fornemme og mærke efter, hvilke ting og sager du ikke har brug for. Hvis du synes, en lysestage eller en vase tjener et formål i dit hjem, skal der også være plads til den.
  2. Find ud af hvilke ting i dit hjem, der skaber indre uro, og skil dig af med dem. Hvis du er i tvivl, kan du prøve dig frem og fjerne en genstand i et par dage, så du kan mærke efter, om genstanden skal have en plads i hjemmet eller ej.
  3. Gå ikke på kompromis med din stil! Simple Living betyder ikke, at alt skal være hvidt i hvidt.
  4. Luk det naturlige lys ind i dit hjem.
  5. Dette afhænger meget af, hvilken person man er, men du kan med fordel vælge at beholde ting i dit hjem, som nemt kan udskiftes.

Et praktisk eksempel på tip #2 kan være at rydde ud i antallet af ledninger i hjemmet, og samtidig tænke denne del mere funktionelt:

En af de ting, der skaber rod hos danskerne, er ledninger, opladere og stikdåser overalt i hjemmet – du kan derfor skifte dine stikkontakter ud med disse smarte stik med USB fra Fuga, så du slipper for et væld af opladere til diverse enheder overalt i hjemmet.

usb-stik

En super smart og enkel måde at undgå alle ungernes iPad- og mobilladere ligger overalt i huset.

Hav så et bestemt sted til selve usb-kablet, så de ikke ender med at sidde i stikkontakterne 😉

LÆS OGSÅ: Nordisk indretning med minimalisme i dette indlæg.

You may also like...