Tips til at vælge en a-kasse for studerende

Det kan være svært at overskue valg af A-kasse som studerende, for bankkontoen er presset nok i forvejen ligesom skemaet er det.

Men faktisk er de fleste a-kasser gratis for studerende!

Udsættes indmeldelsen for længe, kan man risikere at stå uden hverken SU, dagpenge eller arbejde efter endt uddannelse. Det er altså afgørende, at man lærer fristerne og vilkårene at kende.

Her er et par tip, du kan benytte dig af.

Start tidligt

For at kvalificere til dagpenge fra første dag, må du som det første have været medlem i mindst et år, og dernæst melde sig på jobcentret som jobsøgende fra første ledige dag.

A-kassen vil blive notificeret, og dagpenge på mere end 10.000 om måneden vil begynde at rulle ind!

mobil-iphone

Gå efter de største A-kasser

Store A-kasser har som oftest flest professionelle tilbud, skræddersyet hjælp og frynsegoder i form af services, hvilket du kan læse mere om senere.

Det er nemt at finde oversigter over, hvilke a-kasser der er de største på nettet og som oftest kan du endda finde ud af, hvor stor en procentdel af medlemmerne, der repræsenterer din faggruppe. På den måde kan du finde A-kasser, der har målrettede services du ved, passer dine karrierebehov.

Et godt sted at få et hurtigt overblik er på Fagmagasinet.dk’s a-kasse oversigt.

Gå efter A-kasserne med godt omdømme

A-kassers popularitet hænger ikke altid sammen med kvaliteten af dem.

Har man meldt sig ind, går der jo lang tid inden man for alvor får testet den service, de udbyder, og er man ikke tilfreds hænger man på den. Det er nemlig ikke lige til at skifte, når fristen er overskredet.

Derfor kan man spare sig en masse besvær ved at læse anmeldelser fra steder som Trustpilot for at få et overblik over, hvor godt de leverer på deres løfter.

Gå efter frynsegoderne

Siden de fleste A-kasser for studerende enten er utroligt billige eller gratis. Det betyder, at det bliver de ekstra services, der udemærker nogle A-kasser frem for andre.

Undervurdér ikke vigtigheden af dem – du kan få brug for juridisk rådgivning eller networking både nu og senere i karrieren, så det er godt at have sig for øje selvom det måske ikke virker så aktuelt på universitetsgangene.

Jo bedre forbindelser du har i forhold til den ”virkelige verden” udenfor, jo mindre overvældende er overgangen når universitetsboblen brister.

God jagt!

You may also like...