Århus App sætter fokus på IT og genbrug

Et par fyre fra Århus har fået en god ide. De vil lave en meget simpel app, som skal gøre det let at finde ud af hvor og hvordan man genbruger sit aflagte elektroniske udstyr som fx. computere, laptops, internetudstyr, routere osv.

Elektronisk affald udgør en stor miljømæssig risiko, og hvert år ender alt for stor en mængde på lodsepladser eller direkte i naturen, og det er noget svineri, som oftest blot bunder i at det kan være vanskeligt at finde ud af, hvordan man kommer af med sine aflagte dimser og apparater.

Appen vil mindske elektronisk affald lokalt

Appen hedder Repurpose, og er at finde på Kickstarter indtil videre. Her kan man læse om ambitionerne, som indtil videre er brundt ned til at starte i Danmark, og fokusere på affald og produkter fra elektronik. Senere er det meningen at der skal flere kategorier på og flere lande.

kickstarter

Sådan fungerer Appen

Det vil være muligt at gøre to ting med appen:

  1. Søge på produktkategorier
    I starten vil dette kun inkludere computere, tablets, mobiler og øvrigt IT-udstyr om fx. routere, access points, modems, skærme osv.
  2. Finde lokale adresser til aflevering for korrekt deponering
    Her vil landets genbrugsstationer være at finde, men formodentlig også steder, hvor du kan aflevere dine aflagte sager, så de kan skabe glæde og gavn i 3. verdens lande, hvis der stadig er lidt værdi tilbage i mobilen eller udstyret.

Om Appen udvikles til båden Android og Apple mobiler melder Kickstarter opslaget ikke noget om.

repurpose-app

You may also like...