Arbejdsmarkedsuddannelser hvor du ikke skal sidde stille

Det er langt fra alle, der er bedst tjent med at sidde ved en skolebænk. Det er ikke alle, som er lige velegnede til at sidde ved bøgerne. Men heldigvis er der masser af muligheder for at uddanne sig på andre måder, som kan give dig nogle særlige evner.

Disse evner kan være med til at give dig nogle federe jobåbninger end dem, du har i forvejen, og du kan skræddersy dit CV, så du har lidt mere at tilbyde til din arbejdsgiver.

Vi giver dig her 5 uddannelser og kurser, som du kan tage i nærheden af Århus, hvor du ikke behøver sidde stille.

Bliv erhvervsklatrer

Er du ikke bange for højde, men trives du derimod med lidt mere spændende udfordringer, så er uddannelsen eller et kursus som erhvervsklatrer måske lige noget for dig.

Tager du dette kursus, så vil du kunne klare de fleste erhvervsopgaver i højderne, som kan variere enormt meget. Med andre ord, så er det en uddannelse med masser af muligheder.

Generelt vil du kunne skrive rope access på dit CV, hvilket indebærer alt fra eventkonstruktion til montering, vinduespudsning og meget mere.

Du vil blive eftertragtet, fordi du bliver et effektivt, men billigere alternativ til eksempelvis kraner. Enten vil du kunne tage oplæringsperioden hos en virksomhed, eller også kan du tage kurset selv.

Vil du se mere om erhvervsopgaverne, så besøg denne virksomhed som tilbyder Rope Access services.

Til dem med praktisk erfaring med dyr

Et mindre hæsblæsende alternativ til at være erhvervsklatrer er en uddannelse med henblik på pasning af dyr.

Det kan lyde ganske hyggeligt, men det handler ikke kun om at strigle en hest. Tværtimod spænder kursernes området vidt og bredt, hvor de fleste henvender sig til dig, som allerede har haft praktisk erfaring med dyr, uanset om du er faglært eller ufaglært.

Generelt vil et kursus til pasning af dyr spænde fra pasning af forsøgsdyr, zoologiske anlæg og fodring til salg og kundevejledning af dyr.

Kurserne strækker sig desuden fra mellem få dages varighed til 6 uger. Se fx. disse kurser fra AMU.

Tag et vagtservicekursus

Hvis vagtservicefaget tiltaler dig, er dette også et godt alternativ til stillesiddende jobs. Det kan godt være, at kurserne er relativt stillesiddende, men et job på arbejdsmarkedet inden for vagterhvervet er det modsatte.

Du vil kunne gøre dig relevant til jobs som security, overvågning og lignende, og dine evner bliver udfoldet.

Kurserne omfatter nemlig alt fra kommunikation og konflikthåndtering til bevogtning, lufthavnssikkerhed osv.

Bliv skarp på teltmontage

En anden og meget praktisk arbejdsmarkedsuddannelse at erhverve sig er inden for teltmontage. Kurserne giver dig nemlig egenskaber inden for et emne, som giver mange jobmuligheder i forskellige erhverv.

Blandt disse erhverv er blandt andet serviceopgaver som planlægning af teltopstilling, indretning og udlejning og ikke mindst montering til forskellige formål. Disse kurser varer ligeledes mellem få dage og 6 ugers varighed.

Der er masser at vælge imellem

Helt generelt er der masser af arbejdsmarkedsuddannelser at vælge imellem. Disse varierer i alt fra bygge/anlæg og industri til jordbrug, servicefag og transportfag.

Det er især blandt disse områder, i øvrigt, at du virkelig har mulighed for at komme ud og bevæge dig under uddannelse.

Det er desuden også her, at du virkelig kan give sig selv nye muligheder på arbejdsmarkedet med særlige egenskaber, som gør, at du bliver mere eftertragtet.

 

You may also like...