Culture Workspace: Nyt iværksætterhus i Aarhus centrum

Iværksætteri har altid været et hot topic, men det er i særdeleshed blevet hot igennem de sidste 20 år på grund af alle de historier om startups, som går fra ingenting til en milliardforretning på 3 – 10 år.

Det er interessant med denne udvikling i, hvor hurtigt man kan lave en milliardforretning, fordi tidligere var tommelfingerreglen, at det tog 20 år med en god idé og det rigtige setup, at lave den første milliard.

I løbet af de sidste 10 år har Facebook gjort det på 7 år, Instagram på 5 år og Snapchat på 3 år. Udviklingen har naturligvis medført, at der er et stort fokus på startups og i særdeleshed, hvordan skabes den succesfulde startup?

Det kreative miljø

En af de tydeligste konklusioner er, at hvis man ønske at skabe en succesfuld startup, så er det vigtigt at være i et kreativt startupmiljø, hvor der både er kompetencer der komplimenterer og overlapper hinanden.

Derfor starter flere og flere iværksætterhuse og konkurrencer op i hele verden. Blandt de mest kendte er Thinkubator, Startup weekend og Fablabs. De største af disse initiativer har det med at fokusere på hotspots, som Silicon Valley, storbyer eller steder, hvor der er en høj koncentration af virksomheder indenfor den samme industri.

startup

Culture Workspace er et forsøg på at skabe et kreativt iværksættermiljø i Aarhus, hvor alle byens startsups bliver huset under det samme tag. Adrian Matthew Fey, som er Co-founder af Culture Works, har en drøm om at samle 100 CVR-numre under det samme tag, som huser 4000 kvm.

Nogle af de nedenstående virksomheder er nogle af dem, som allerede har valgt at tage i mod tilbuddet om et co-working space i Aarhus C.

KlarParatFirma – hjælp til nystartede

KlarParatFirma er en nyopstartet virksomhed, som skaber kurser for mennesker, som står ved en skillevej eller er i overvejelse om at skifte livsbane. Virksomheden tog fart i sommeren 2015, og grundlæggeren Anders Günzel-Jensens kender til, hvad det vil sige at skifte retning i livet.

Han startede egentligt med at påbegynde en Ph.d. før han startede oversættervirksomheden Chop Chop Translation op inden han endelig besluttede sig for at lave KlarParatFirma. Han har dermed flere gange stået ved en skilleveje.

crossroad

Om Culture Workspace udtaler han, at han sætter pris på kulturen og fællesskabet omkring Culture Workspace og slutter af med at sige: ”Min virksomhed ville blive ringere af ikke at møde folk, og lære af dem.”

Joblicate – video rekruttering

Joblicate er en appvirksomhed, som vil forbedre kvaliteten af jobansøgninger, men ikke blot ved at give rådgivning omkring, hvordan den gode ansøgning skrives, men derimod ved at skifte mediet for jobsøgere ud.

Alle kender til at skrive en jobansøgning i Microsoft Word med et dertilhørende billede og et CV. Joblicate derimod ønsker for fremtiden, at folk skal tage en video af sig selv og sende den til virksomheden i stedet for alt papirarbejdet.

video

Grunden til dette er, at Joblicate ønsker at give virksomhederne en bedre mulighed for at danne sig et indtryk af ansøgerne før de kalder til samtale. Det betyder også, at det er et initiativ, der i højere grad tilgodeser virksomhederne end jobansøgerne, hvilket er en sjældenhed.

Mange virksomheder kæmper nemlig med, at når de har udvalgt de bedste skriftlige ansøgninger, at de så bliver negativt overraskede over ansøgerne, når de møder dem til jobsamtalen.

Skaberne bag Joblicate er de samme mennesker som stod bag Apptitude, og er serieiværksættere og derfor kendte i det århusianske iværksættermiljø

ByMarika – smykkedesigner

Smykkevirksomheden ByMarika er en af de virksomheder, som har valgt at benytte sig af Culture Workspace. ByMarika er en enkeltmandsvirksomhed, hvor grundlæggeren Marika Kjellstrøm selv står for fabrikeringen af smykker, men derudover også varetager forretningsdelen selv.

Marika har stor fokus på enkelthed i sit design og denne enkelhed går igen i hendes setup af forretningen, hvor det meste salg foregår igennem hendes hjemmeside for at skære alle de dyre mellemled væk. Det betyder også, at Marika er en travl dame.

De tre ovenstående virksomheder er tre meget forskellige virksomheder, som har valgt at benytte sig af tilbuddet om at få en kontorplads i Culture Workspace. KlarParatFirma er en rådgivnings- og eventvirksomhed, Joblicate leverer en service og ByMarika sælger et fysisk produkt.

De har alle det til fælles, at de kan se idéen i at omgive sig med andre kreative mennesker for at lære af hinanden og måske indgå samarbejder på sigt – på trods af, at der bærer meget få fælles karakteristika.

Hvis du har en virksomhed og savner et kreativt miljø at udvikle din virksomhed i, så er Culture Workspace et bud, som bliver anvendt af mange forskellige typer af virksomheder.

You may also like...