Dansk møbeldesign kommer vidt omkring

Designermøbler er mode

Når vi snakker om mode, hentyder vi rigtig ofte til tøj og accessories. Det skyldes nok, at disse ting er genstande, de fleste af os har råd til eller kan spare sammen til og dermed nemmere kan erhverve sig dem. Men mode handler i virkeligheden om meget mere end det, og bevæger man sig lidt op i de dyrere modefænomener, finder man designermøblerne.

Modsvar på Ikea-kulturen

Designermøbler vinder mere og mere indpas i de danske hjem og husstande. Flere og flere følger med i indretningsprogrammer på tv’et, og diverse modeblade og magaziner er også begyndt at vise større interessere for møbler og ikke kun tøj, sko og tasker.
Denne udvikling skyldes, at der er opstået en tendens med, at man ikke længere sparer på hjemmets møbler – altså man går efter den rette kvalitet og de rigtige mærker. Man kan se det som en slags modreaktion på en årrække, hvor billige og masseproducerede møbler fra bl.a. Ikea har domineret de danske hjem. Disse møbler holder ikke længe, og hvis man på et tidspunkt vil skille sig af med dem, er salgsværdien stort set lig med nul.

Et dansk møbelfirma som er kommet for alvor udenfor Danmarks grænser er HolmrisOnline. De er fx. omtalt for nyligt på livsstilsbloggen GoDownsize.com omkring møbler til små lejligheder.

holmris

Bryd med janteloven

Designermøblerne står i en skærende kontrast til “samlesæts-møblerne” fra det svenske land, og de er blevet populære, fordi det er en fed måde at vise, at man vil gå andre veje med sit hjem. At købe dyre designermøbler, er som at sige ”f*** janteloven” – jeg køber lige det, jeg har lyst til, fordi det er det, jeg kan lide. Der er altså en stor grad af selvstændighed og individualisme i at indrette sit hjem med designermøbler.

En god investering

Folk, som køber designermøbler, tænker ofte også langsigtet. Typisk holder et designermøbel nemlig i meget længere tid, da kvaliteten utallige gange bedre, og værdien af ens møbel holder også meget bedre prisen oppe, hvis man på et tidspunkt vil sælge det som brugt. Det er altså en god investering.

Så vil du være med på moden, er det bare med at spare op, og få skiftet nogle af møblerne derhjemme ud med ægte dansk kvalitet. Og i modsætning til tøj, der mister værdien så snart næste sæsons kollektion kommer frem, så er designermøbler en fornuftig og stabil investering.

You may also like...