3 gode destinationer til skituren med studiet

IMG_2986

Valget af skidestination kan være en uoverskuelig affære. De færreste har et overblik, da det kræver stor skierfaring og viden. Kvaliteten af skituren afhænger af alt fra transporttiden til pisterne til afterski-mulighederne. Hver studietur vil have forskellige prioriteter ift transporttid, pris og sværhedsgrad, så her er tre bud med hver sine fordele og ulemper:

 

Den gode all-round løsning – Alpe d’Huez, Frankrig

Et hotspot for unge med både masser af pistekilometer og masser af fester. Denne del af de franske alper har højder på op mod 3.300 meter på pisterne, og byen befinder sig allerede i en højde på 1869 meter. Området er perfekt til studieture, da der er pister i alle farver/sværhedsgrader. Samtidigt er skipisterne kendt for deres smukke og ofte forekommende solskin, hvilket har givet dem navnet “l’Isle du Soleil” – solens ø.

Derudover (det er jo trods alt fransk) vrimler menuerne med lokalt fangede fisk som féra fra Geneve søen. Prisen er ikke særligt høj – som oftest i Franskrig kan unge bo sammen i mindre lejligheder. Hvis det går med fly, er det vigtigt at undersøge transporten fra lufthavnen til Alpe d’Huez, da denne pris nemt kan overstige en discount-flybillet! Generelt er Grenoble (104 km væk) den bedste mulighed, da der herfra er mange muligheder for transport til skisportsstedet.

Tip: Du kan få hele pakken meget billigere, hvis du går efter afbudsrejser. De nedsatte rejser er allerede indkøbte af rejsebureauerne, men blev ikke udsolgt og forsøges nu afsat til priser med lav til ingen profit for bureauerne. Du skal helst være fleksibel på enten destinationen (hvis lav pris på transport er vigtigst) eller tidspunktet (hvis det er destinationen, der er vigtig). Det bedste overblik over afbudsrejser finder du på Skisport.dk.

 

Den vilde – Ötztal, Østrig

Tyrol byder på bjerge, de fleste kun drømmer om at se. Byen Längenfeld kan være et billigt alternativ til Sölden området (lækkert med lidt dyrere), hvis man ønsker at bo billigt. Her befinder man sig godt nok et væsentligt stykke fra pisterne, men skibusserne går hele tiden og er gratis. Byen er billig at overnatte i, hvis man kan klare transporttiden, og befinder sig i en utroligt smuk dal omgivet af høje tinder.

Området tilgængeligt for skiløb er enormt – denne del af Alperne er det største bjergmassiv i den østlige del med Østrigs næsthøjeste bjerg (Wildspitze på 3.772 meter) og her finder du udfordringer for selv de allerbedste skiløbere.

Derudover er det fedt at kunne flashe sit tyske – noget de fleste studerende har nemmere ved end fransk eller endda tjekkisk. Man skal ikke undervurdere det praktiske aspekt af at kunne tale med de lokale og navigere efter det lokale sprog.

Sidst men ikke mindst er Ötztal også den vildeste når det kommer til afterski: Noget Tyrol om noget er kendt for. Modsat Frankrig finder du flere afterski muligheder end regulære diskoteker, og mulighederne er mange i området. Priserne kan være pebrede, som de generelt er i Østrig, men til gengæld får du den vildeste oplevelse på alle fronter.

 

Den billige – Špindlerův Mlýn, Tjekkiet

Tjekkiets største skisportssted er billigere end næsten alt andet, både på grund af prisniveauet i Tjekkiet generelt, men på grund af den lave transportpris til stedet, der befinder sig nordligst i landet på grænsen til Polen. Det er ikke langt fra Danmark, og kun en 2-timers køretur fra Prag. Så med lav transporttid og lave priser er man godt dækket ind.

Landsbyen Špindlerův Mlýn befinder sig i 700 meter, og huser kun 1.151 mennesker. Til gengæld er der 10.000 senge i byen fordelt ud på de mange og billige indkvarteringsmuligheder. Her findes 16 lifter, 25 km piste og 92 km langrendsløjper. Området er midt i nationalparken krokones, og de fleste skipister er blå. Udbuddet af restauranter og afterski matcher Østrig – blot til lavere priser.

Til gengæld kan kvaliteten på skiudstyret og liftene halte lidt. Så hvis man kan gå lidt ned på kvaliteten finder man en meget attraktiv mulighed i det nordlige Tjekkiet.

Tip: til prissammenligning og søgning efter pakkeløsninger har skisport.dk Danmarks største database. Her finder du både førnævnte afbudsrejser og det ultimative overblik over de tusinder af udbudte skirejseløsninger i hele Europa.

You may also like...