Få storbyens stemning hjem i stuen

Sommerferien er forbi og du er måske allerede gået i gang med at planlægge, hvor den næste ferie skal gå hen. For de flestes vedkommende er der dog et par måneder til, at der igen er tid til, at flyve til en ny spændende destination.

Så hvorfor ikke få lidt feriestemning ind i hjemmet, imens du venter? Her tænker jeg ikke på støvede plastik souvenirs, ikke fordi det der er noget galt med den slags, det har sin egen charme.

Nej, jeg tænker nærmere på noget spændende til væggene i stuen, køkkenet eller på børneværelset.

Feriebilleder i stuen

De fleste tager en masse skønne feriebilleder, når de er afsted på tur, så hvorfor ikke have et par af dem hængende hele året.

Lad hvert familiemedlem udvælge et par favorit billeder og begynd at tænke over, hvor i boligen de vil passe ind.

Hvis du ikke har fået fremkaldt billeder i et par år, er det oplagt at brygge en god kande kaffe, finde en stor skål slik og bruge en aften på at genopleve minderne fra de seneste ferier.

Billederne behøver ikke at blive fremkaldt som helt traditionelle billeder, dem du kender fra et almindeligt fotoalbum. Du kan i stedet overveje, at få dem trykt som køleskabsmagneter eller få dem printet på lærreder som på billedet.

feriefotos

Det har en sjov effekt, hvis du får printet mange, så du løbende kan flytte rundt på den rækkefølge de hænger i eller skifte dem ud.

Wallstickers

En helt anden løsning er at hænge en wallsticker op, i dag findes der mange forskellige slags.

Både stregen og farven understreger fint, den trend der er i tiden med grafisk tryk på væggen. Så hvorfor ikke klistrer en lille, enkelt skyline af New York op imellem alle illustrationerne på din gallerivæg, til minde om den fede shoppingtur du havde med dine veninder i byen.
De kan købes i forskellige størrelser, der findes fx er størrelse der passer perfekt over et arbejdsbord. Der kan den fint kombineres med et enkelt feriebillede eller alle dine post-it’s, over de kommende arbejdsopgaver.

Det er det oplagte sted, at sidde en mørk vinterdag og bare for et øjeblik drømme sig tilbage, til den skønne storbyferie i Paris med 25 graders varme, en masse lækker mad og godt selskab.

wallsticker

Til børneværelset kan det være en ide, at hænge et landkort op med navne på lande og dyr. Det kan gøres personligt ved, at hænge feriebilleder op ved siden af. Kortet kan bruges som læring og til at få en samtale om, hvor den næste ferie går hen.

Verdenskort til køkkenet er “god læring”

verdenskort

I køkkenet kan det være en sjov ide, at hænge et stort verdenskort op, hvor de forskellige familiemedlemmer, de andre fra kollegiet eller hvordan du nu bor, kan skrive hvor i verden de har været på ferie. Det kan give anledning til mange gode snakke og udveksling af gode rejsetips.

Hos wallstickers.dk er det muligt at købe et kort, der på samme tid fungerer som et whiteboar, og hos SUMOpix kan du få det trykt på lærred.

Teksten kan vaskes af, hvis man i stedet vil bruge det som en helt almindelig tavle, eller til at planlægge det næste store roadtrip.

You may also like...