Fire trends fra 90’erne som er på mode igen

Et af de årtier, mange har skelet til som en modemæssig katastrofe, toner frem i modebilledet igen. Buffalosko, tribaltatoveringer og chokerhalskæder. Modefænomener kommer og går, og mens nogle trends får mærkatet ’tidsløs’, er der andre, vi aldrig nogensinde håber, kommer til at se dagens lys igen.

Sådan er der formentlig mange, der har haft det med halvfemserne, der indtil for ganske nylig har haft lange udsigter til en renæssance. Op igennem nullerne har det virket som om, at jo flere år der gik, jo bredere blev tandsmilet, når halvfemser-celebrities’ lidet flatterende billeder begyndte at cirkulere på sociale medier. Sådan er det ikke mere.

Med både normcore-bølgen, der med ét er rullet ind over det aktuelle modelandskab, og udviklingen indenfor vintage street wear, er flere af halvfemsernes særegne trends vendt tilbage.

Især på kvindesiden er der tilbagevendte halvfemsertrends at spore, når man skeler til stilikoner og tidens tøjkollektioner. Med afsæt i alt fra diva-looket, Madonna og Winona Ryder som dominerede i halvfemsernes årti til Spice Girls’ sporty girlpower-look er modebranchen igen begyndt at stille ind på de trends, vi lykkeligt havde glemt.

Her følger fire trends fra 90’erne, der er moderne igen.

Fashionable joggingbukser

Har du været et smut forbi landets festivaler, eller er du bare en smule musikkyndig, kender du også popprinsessen MØs faste outfit på scenen. Tanktop og joggingbukser.

Som en sværvægter indenfor musikkens verden, der i lige så høj grad som lyden, der kommer ud af højtalerne, er domineret af stil, udtryk og mode, er hele Danmarks popprinsesse en af tidens største eksponenter for joggingbukserne.

Mens flertallet bruger dem som søndagsbeklædning på sofaen eller som den bekvemme buks i fitnesscentret, er de sporty benklæder igen trådt frem i modebilledet. På bedste halvfemsermanér.

Alt i denim

I mange år forbeholdt det casual gadelook eller den landlige skabscowboy.

Denim-tekstilet er stormet ind på scenen igen. Og tro det eller ej: Fra at have været synonym med et afslappet, praktisk look, er både jeans, trøjer og endda kjoler i denim blevet beklædningsdele, der efterhånden også er anerkendt som en mere formel beklædning.

Alene tanken om en kjole i denim havde nok fået de fleste til at rynke på brynene for bare få år tilbage. Men sandelig om de ikke toner frem flere og flere steder. Især det komplette denim-look, hvor hele sættet er i samme tekstil, er populært.

Høj talje

Høj talje, lange ben. Sådan lyder et af modeeksperternes faste råd. Men det er ikke kun de lavstammede, der sværger til de højtaljede jeans og bukser.

Efterhånden er det svært at opstøve en moderigtig ung kvinde, der ikke fra tid til anden hopper i en buks med høj talje.

Smæk på farverne

Turkis, lille, lyseblå og skriggrøn. Mens slutningen af nullerne og de senere år har tegnet sig for en nedtoning af farvepaletten, når det kommer til mode, er pangfarverne med halvfemserbølgen rullet ind over tøjbranchen igen.

Selv de vildeste komplementærfarver finder vej til hinanden, og intet synes forbudt.

Der er gang i farverne, hvad enten du tager runden gennem tøjbutikken eller kaster et blik over stilikonernes garderobe, som den udstilles på Instagram.

Farverne er tilbage, og det samme er dristigheden i sammensætningen af dem.

You may also like...