Forælder på SU? Her er spare-tips til børneværelset

Læs med her og få vores bedste tips til hyggelig og personlig indretning af børneværelset, der ikke giver røde tal på bundlinjen.

Få ting gratis

Der er ingen grund til at slide dankortet op, hvis du kan få tingene gratis.

Start med at kigge i dit eget hjem, særligt hvis du har et opbevaringsrum i kælderen eller på loftet. Der kan sagtens gemme sig skjulte skatte, som du tidligere har gemt uden en bestemt grund, som efter en gang maling eller med lidt snilde vil passe fint ind på børneværelset.

Du skal heller ikke være bleg for at spørge familiemedlemmer eller venner, om de skulle ligge inde med noget. Det er en god idé at spørge efter noget specifikt, da det ellers godt kan virke uoverskueligt, for den du spørger, som måske ender med ikke at give dig noget.

I de større byer kan du melde dig ind i diverse grupper der hedder noget a lá Gives Bort, hvor alle kan bortgive ting og sager, som de ikke længere har brug for. Her handler det tit om at være hurtig, da der er rift om de gode varer.

Ikke desto mindre kan det sagtens lade sig gøre at få fingre i nogle reelle guldklumper, hvis du er villig til at investere lidt tid i at lede grundigt.

Kig efter genbrugsguldet

Du kan med stor sandsynlighed finde en del ting til indretningen af børneværelset uden at betale en krone, men du undgår nok ikke at få pungen op af lommen et par gange. Det behøver imidlertid ikke være store beløb, der er tale om.

Tag din søn eller datter med i hånden, og gå på loppejagt på lokale markeder eller i en genbrugsbutik. Hvis du ikke er vant til at gå på loppemarkeder, kan det være en god idé at have en liste med med de møbler eller nipsting, du særligt godt kunne tænke dig.

Ellers kan det blive uoverskueligt at kigge på de mange ting, og du kan nemt miste overblikket over, hvad du egentlig kom efter.

Undgå fejlkøb

Det er vigtigt, at du holder hovedet koldt, når du shopper gode loppefund, for der er som bekendt ikke mulighed for at bytte dem igen.

Lad være med at købe ting, som du ikke er helt sikker på, om du bryder dig om, og lad være med at planlægge uoverskuelige gør-det-selv projekter, som du i virkeligheden ikke har tid til. Inden du tager på markedet, bør du beslutte dig for, hvor grænsen går for dine evner som håndværker:

Måske er du ferm med en malerpensel og god til at arrangere billeder på væggen, men kan du sætte en ny fatning på en lampe og skifte ledningen ud? Hvis du har ti tommelfingre, men har en handyman i vennekredsen, er det oplagt at spørge, om de vil gøre dig en tjeneste, hvad de sikkert gerne vil.

Indret med hjemmelavet kunst

En nem og billig måde, at vise, hvem der bor på værelset, er ved selv at lave kunst, der kan pynte på vægge og i vindueskarme. Dit barn har sikkert en masse ting med hjem fra børnehave, skole, eller SFO, og han eller hun synes med garanti, at det er skønt, når kreationerne står fremme.

Der er masser af billige muligheder for at lave skøn udsmykning af børneværelset, eksempelvis kartoffeltryk, perleplader, kastanjedyr eller fingermaling.

Natlampen skaber hygge

For at fuldende det flotte børneværelse kan du vælge belysning, der er sjov at kigge på. Børn bliver gladere for deres værelse, hvis det ikke er fyldt med en masse praktiske løsninger, men derimod med fantasifulde ting, der kan sætte gang i en leg.

Vælg derfor lamper i sjove farver eller former. Når dit barn ikke er så gammelt, er det rart at have en natlampe, som du kan tænde, når de skal skiftes, og som de senere selv kan tænde, hvis de vågner om natten. På Villavejen.com kan du finde natlamper i søde former, der skaber en god atmosfære på værelset.

Kilde: Politiken.

You may also like...