Gode ideer til at få kælderrummet i brug

Mange af os udnytter ikke den plads vi har, og det resulterer ofte i for meget rod og manglende overblik. Når vi skiller os af med ting får vi ikke bare mere overskud og plads, men det kan også vække fx. et kælderrum til live, og give plads til mere liv.

Har du et kælderrum, som ikke bliver brugt til meget andet end nogle støvede papkasser og gammelt overtøj?

Ville du ønske, du kunne udnytte pladsen i kælderen til noget mere fornuftigt eller sjovt?

Her får du nogle tips til, hvad du kan bruge dit kælderrum til!

basement

Bryggers til de praktiske gøremål

Hvis I har en stor familie med for eksempel meget vasketøj, kan kælderen med fordel indrettes som et sted, hvor man kan tage sig af disse praktiske gøremål – med andre ord: et godt, gammeldags bryggers.

Det er meget nemmere at ordne vasketøj, vaske sko eller rense grøntsager, hvis man har masser af plads at arbejde på, og med et lækkert, velindrettet lokale præcis til formålet, vil disse opgaver sandsynligvis blive en smule sjovere! Desuden er det en fordel at have vaskemaskine og tørretumbler i kælderen, da du dermed ikke bliver så generet af larmen fra dem.

Uanset hvordan du vælger at indrette dit kælderrum, skal du blot sørge for en jævn belysning, så ingen af hjørnerne kommer til at virke skumle, og så du har lys nok til at arbejde, hvis du vælger modellen med et praktisk lokale i kælderen.

Spillerum eller hjemmebiograf

Ofte er der ikke specielt meget naturligt lys i et kælderrum, og det kan derfor være svært at bruge det som decideret beboelse. Der er dog stadig masser af ting, et kælderrum egner sig fremragende til!

Du kan for eksempel indrette kælderen som et familie- eller spillerum med billardbord, bordfodbold, air hockey eller lignende. Desuden kan I samle familiens brætspil i kælderen og måske sætte et fjernsyn med tilhørende Wii eller PlayStation op.

Hele familien vil uden tvivl tilbringe mange timer dernede – og hvis faderen i familien skal have vennerne på besøg, vil det helt sikkert også fungere fremragende som ramme for en drengeaften!

Hvis der er meget lavt til loftet, så man kun knap og nap kan bevæge sig rundt i lokalet, kan det være ideelt at indrette det som for eksempel en hjemmebiograf, hvor man alligevel vil sidde ned det meste af tiden – så slipper du for at blive træt af følelsen af at skulle dukke hovedet hele tiden, og du får udnyttet pladsen til noget, der måske ellers ikke ville være plads til i huset.

Sørg for, at kælderen er i ordentlig stand

kaelder

Før du begynder på nogen form for ombygning og indretning, skal du naturligvis sørge for, at kælderrummet egner sig til andet end opbevaring.

Det betyder for eksempel, at du skal sikre dig, at der ikke er den mindste smule svamp i hjørnerne, eller at der er for fugtigt, hvilket tit kan være udfordringen i en kælder.

Desuden er det meget vigtigt, at der ikke er forhøjede radonværdier i kælderrummet, da dette er yderst sundhedsskadeligt! Dette kan nemt undersøges med et radontjek, hvilket du kan læse mere om lige her.

Hvis der er fugt eller svamp, kan lokalet ikke bruges til beboelse eller opholdsrum, før der er kommet styr på problemerne.

You may also like...