Gode tips til at gøre en flytning nemmere som studerende

Der kan være mange grunde til at flytte som studerende, men fælles for alle situationer er, at man altid ender i et stort virvar af kasser og andet flytterod. Her får du en liste over nogle gode råd, som forhåbentlig kan hjælpe med at holde rodet på et minimum.

 1. Skaf dig af med det unødvendige
  En stor del af rodet, som opstår ved at flytte, kan undgås, allerede før du flytter – nemlig ved at finde ud af, hvad du har brug for at beholde og så komme af med resten. Der er dog ingen grund til at smide det ud, da mange af de ting, du ikke længere skal bruge, sikkert kan bruges af andre. Kør det derfor i stedet til genbrug eller et andet sted, hvor det kan blive brugt til noget fornuftigt.
 2. Hold dit flyttefirma godt informeret
  Hvis du, som mange andre studerende, skal flytte i lejlighed på 4. sal, så husk at holde dit flyttefirma informeret omkring dette. Hvis flyttefirmaet allerede ved på forhånd, hvad de skal fragte for dig, og hvor mange etager de skal op, hjælper det dem med at beregne den nødvendige tid. Der findes også flyttefirmaer, som hjælper dig med at pakke dine ting og skille dine møbler ad.
  Her er et priseksempel på et lokalt firma i Århus, som hjælper med det meste.
 3. Pak en lille taske med alt det, der er nødvendigt for at overleve en enkelt dag
  Når du først har fået pakket alle dine ting ned, båret dem ud i flyttevognen og efterfølgende slæbt dem ind på dit nye sted, har du sandsynligvis ikke meget energi til at begynde udpakningen samme dag. Derfor er det smart at pakke en lille taske med de essentielle ting, som du ikke kan leve uden. På den måde kan du klare en enkelt nat og morgen i dit nye hjem, uden nødvendigvis at have pakket alle dine sager ud.
 4. Rul i stedet for at folde
  Pakker du også normalt dit tøj ved at folde det nydeligt og lægge det lag på lag i en kuffert eller taske? Så bruger du faktisk mere plads end nødvendigt. Vælger du i stedet at rulle tøjet sammen i små ”pølser”, kan du spare en masse plads i kufferten. Det tager lidt længere tid at få det hele rullet sammen, men du bliver glad for det, når du kan bære det hele på en enkelt tur op ad trappen.
 5. Organiser så meget som muligt

Det lyder banalt, men alt, hvad der kan organiseres på forhånd, hjælper. Sørg for at samle de ting, som skal samme sted hen, og benyt gerne mindre kasser inde i de store flyttekasser. På den måde er det let at finde nogle bestemte ting uden at skulle lede en hel flyttekasse igennem. Ting som smykker, ledninger og andre mindre genstande kan med fordel organiseres på denne måde, så de ikke bliver væk i rodet, men let kan findes frem igen, når de skal bruges.

You may also like...