Gode tips til at holde dig i form (derhjemme)

Hvis du er en af de mange mennesker, der måned efter måned betaler for et abonnement til det lokale fitnesscenter, men altid har en masse dårlige undskyldninger for aldrig at besøge det, så skal du måske i stedet overveje at bruge pengene på noget andet, der rent faktisk kan få dig til at træne.

 

Der findes efterhånden rigtig meget træningsudstyr til gode priser, der gør, at man sagtens kan komme i form og få sved på panden hjemme i privaten. I virkeligheden kræver det hverken plads eller en masse udstyr at træne derhjemme. Mange køber i dag selv deres træningsmaskiner i stedet for at benytte sig af de forskellige maskiner, der står i fitnesscentre.

Romaskinen til hjemmetræningen

Du kan vælge mange forskellige varianter som for eksempel motionscyklen eller løbebåndet, men ønsker du at styrke din krops kredsløb eller at forbedre konditionen, så er det muligvis en romaskine, du skal have fat i. Mange forbinder romaskinen med den olympiske sportsgren roning, hvor vi i Danmark har udmærket os flere gange, og faktisk er roning en meget undervurderet træningsform, da roning er rigtig god konditionstræning og ro-bevægelser styrker hele kroppen på én gang – i helt særlig grad lænden.

 

Så har du et stillesiddende job foran en computer på et kontor, kan det være en rigtig god ide med en romaskine derhjemme, der kan forhindre, at du får rygskader og problemer med lænden. Desuden er romaskinen også det optimale træningsudstyr, hvis du har dårlige knæ og derfor ikke kan tage på længere løbeture, da roningen skåner knæene mere, end hvad der er tilfældet ved mange andre maskiner.

 

Find den rigtige romaskine

Der findes rigtig mange forskellige varianter af romaskiner, og prisen på dem varierer. Det kan være svært at finde den romaskine, der kan dække dine behov, hvis du ikke i forvejen er så bekendt med denne form for træning. Derfor kan det være godt givet ud at researche lidt på sagerne, inden du gør dit køb. På nettet findes mange forskellige tests og guides, der kan pege dig videre i retning af den romaskine, du har manglet til hjemmetræningen. Det kan være, du har brug for funktioner, der angiver din puls, hvor mange kalorier, du har forbrændt, eller hvor langt, du har roet. Find din nye romaskine her.

 

Supplement til roningen

Får du anskaffet dig en romaskine, skal du huske at supplere roningen med andre øvelser, så du får det optimale ud af din træning. Sådanne øvelser kræver dog ikke andet end et godt underlag, før du kan lave planken, armstræk og mavebøjninger samt lidt udstrækning til slut.

 

Der er mange fordele ved at begynde hjemmetræningen. For eksempel skal du blot gå nogle få skridt, før du står midt i træningslokalet. Du skal altså ikke først pakke en træningstaske med træningstøj og håndklæde for dernæst at cykle et par kilometer, før du kan gå i gang med træningen. Hvis du vil, kan du helt droppe træningstøjet – der er ingen andre end dig, der træner.

You may also like...