Indretningen af studenterhyblen

Når man første gang flytter hjemmefra og er helt høj på friheden over at slippe væk fra de gamle, bliver mange nye studerende ofte ramt af chokket over, hvor lidt plads de nu har, at boltre sig på. Samtidig skal de have plads til en masse hverdagsting de ikke tidligere har skullet organisere. Hvor skal vaskepulveret opbevares? Hvor placeres toiletpapiret? Hvad med alle mine bøger?

Pladsproblemet bliver endnu mere iøjefaldende, når man så finder ud af, at man på sine 12 kvm kollegieværelse skal have: en sovestation, en studiestation, en spisestation, en hyggestation og alt sit tøj. Mange studerende cramper alle stationer ind i det samme rum, også fungerer ingen af stationerne. Sloganet ”Less is More” har aldrig kommet mere til sin ret end, når studenterhyblen skal indrettes.

Det er for tidligt at investere

Det først flyt til en studieby er ofte kaotisk, fordi svaret på om man er optaget kommer i slutningen af juli og rusugen begynder sidst i august. Det betyder, at hvis der er søgt studiepladser både i København eller Aarhus, er det svært at vide, hvor man skal bosætte sig før man ved, hvor man er kommet ind.

Det betyder ofte, at det første flyt er lidt tilfældigt og  det er sjældent, at man er helt tilfreds med sin første lejlighed. Mange studerende flytter en til to gange under deres studietid, hvilket betyder, at det er for tidligt at investere i en masse lækre møbler ved det første flyt, hvis man ikke er helt sikker på, at man har lyst til at blive boende der.

storskrald
Slå koldt vand i blodet og benyt dig af facebookgrupper, som Aarhus Storskrald. De andre storbyer har også lignende facebookgrupper, hvor folk skriver en update om, at deres gamle møbler bliver sat på gaden og man kan komme at hente dem. Aarhus er den af byerne, hvor den største procentdel af byens borgere har taget konceptet til sig.

Udvælg de stationer, som er vigtigst for dig
Problemet med mange stationer er, at hvis man ikke får slået nogle af stationerne sammen, så bliver et rum hurtigt rodet i ens opfattelse af rummet også har man ikke lyst til at befinde sig i rummet. Det handler derfor om at slå de stationer sammen, som kan slås sammen.

De klassiske råd er at slå spisebord og skrivebord sammen, hav en sovesofa i stedet for en seng lad et tøjstativ være rumdeler. Det er alt sammen gode råde og der er mange flere af dem. Problemet ved mange af rådene er, at de antager, at rummene skal kunne alle tingene.

Mange studerende vælger efterhånden aldrig at studere derhjemme for at have muligheden for adskille arbejde og fritid. De har måske et lille skab med lås oppe på studiet som de i øvrigt har adgang til 24/7. Så har de lige pludselig annulleret et behov for en station derhjemme. Tænk over, hvad vil du helst lave i dit hjem og indret hjemmet derefter.

Giv rummet et nice touch

Der er mange måder at give rummet et nice touch på og det er måske et overflødigt råd, men hvis man gerne vil have gæster, så er det vigtigt at omgivelserne også er indbydende til det. En trend er, at mange er begyndt at konstruere simple møbelkonstruktioner selv.

Et godt eksempel er tøjstativet, plankebordet eller cyklen der hænger på væggen inde på værelset. Sådanne detaljer er noget, der gør, at gæsterne husker ens hjem, fordi det har en kant, som er svær at købe sig til. Andre igen sætter en ære i at finde alle deres møbler rundt omkring i byen, skoven eller stranden.

Mit tip til et nice touch er, at vi alle er fascineret af f.eks. de store plakatbiografer eller standere. Vi kender også alle New York for deres billboards, som er vildt fascinerende.

obama-poster

For nyligt da jeg surfede rundt på nettet faldt jeg over SUMOpix, som laver fototapeter. Konceptet er ganske simpelt indsend et billede som de printer ud i tapetformat. Det kunne være et nice touch, hvis man formår at give rummet den rigtige stemning med valg af billede. Det kunne på den anden side også blive totalt kitch, hvis man ikke har sans for stemninger.

Hvis du vil spare lidt ekstra penge under studierne kan du tjekke studierabatter hos find-dit-studie.dk.

You may also like...