Internethastigheder og Mobilt bredbånd i Århus

Så er der endelig ved at være fibernet på de større indfaldsveje i Århus, efter mange års venten. Silkeborgvej fik lagt fiber ned hen over 2014, og nu er sidevejene efterhånden også tilføjet, så der kan komme lidt mere gang i forbindelsen.

I en del år har det været gamle kabler der har ligget, og uanset om man valgte stofa, Fullrate eller TDC, så var det som om man fik præcis samme (max) hastighed på internettet.

internet

På vores kontor har vi fået installeret Waoo, og det tyder endelig på at der er kommet en løsning der fungerer bedre. Vi blev dog lovet at det senest ville være helt klar i efteråret 2013, som så blev ændret til foråret 2014, og så skete miraklet endelig omkring efteråret, at der faktisk kom hul igennem forbindelsen.

Fibernet er faktisk ret imponerende teknologi

Se denne video på 1:41 fra Google Fiber – det er faktisk Danmark der er på kortet der. Den er et par år gammel, men det ser ud til at de arbejder på noget rigtig spænende, og hvem ved – måske får vi endnu engang lov at være testkaniner for Google.

Danmark er jo også et fint lille land med en overskuelig størrelse, som er ret godt med ift. IT og internetudbredelse osv, så ofte tester de store tech firmaer nye koncepter og ideer ud her først.

Få overblik over de mange priser på Mobilt bredbånd og fiber

Hvis du vil tjekke de seneste priser på Mobilt bredbånd og fibernet, så er der kommet en ny service som sammenligner de forskellige udbydere på pris, hastighed og omkostning på den lange bane. Du kan tjekke tjenesten her: netkablet.dk.

Tjenesten sammenligner på tværs af firmaer, hvad det koster at have 6 måneders Internet gennem den pågældende udbydere. Det giver et neutralt overblik, som kan bruges, når man finde dagens bedste pris.

Sveriges internet sammenlignet med Danmark

Hvis man kikker på Sverige, så har de langt hurtigere Internet end vi har her i Danmark. Det er en offentlig regulering som gør forskellen, og derfor har vi ikke ligeså hurtigt Internet i Danmark.

therms-2-1189227-m

Den hurtigste hastighed i Sverige nogensinde er en privatforbindelse, som en af stifterne af Skype har lagt ned. Den forbinder hans bedstemors hus med en af nordens hurtigste linjer, så har har hurtig adgang når han kommer forbi. Ret sødt. Nok de færreste bedstemødre der kan prale af at have en meget hurtig Internet forbindelse – men det skulle jo gerne give lidt perks at være i familie med en af Sveriges rigeste personer.

Skru op for hastigheden

Hvis du stadig benytter en 802.11n. router, så er der meget hastighed at hente, ved at opgradere til den lidt mere avancerede 802.11ac-teknologi. Sidstnævnte kan øge hastigheden fra 100 Mbit til 3-400 Mbit, som er en 3-4 dobling af hastigheden. Noget som bestemt kan mærkes, hvis man henter store filer eller har lyst at streame i HD, samtidig med at underboen henter en stor mængde data.

Du kan læse omkring de tekniske detaljer og hvordan man skifte til 802.11ac teknologien hos Computerworld.

 

You may also like...