Kom godt igennem vintereksamenerne med disse 3 tips

Hvis du er studerende har du sikkert et par eksamenerne der ligger og venter her i december eller i januar. For mange kan vintereksamener godt være hårde at komme igennem, men der er heldigvis råd for, hvad du kan gøre for at komme godt igennem dine eksamener – det kan du læse om i denne artikel.

Læg en plan

Det første, som du skal gøre når eksamenslæsningen skal til at starte er at lægge en plan for hele eksamensperioden. Det bedste er at lave ugeplaner, hvor du skriver dine eksamener og andre aktiviteter ind, så du får mulighed for at planlægge, hvornår du har tid til at læse op til hvilke eksamener.

pen-writing-notes-studying-1

Hvis du på forhånd har lavet en plan for hvornår du skal læse op til hvilke eksamener, bliver det meget nemmere at få læst op til eksamenerne i god tid.

Hvis du derimod ikke har en plan, kan det godt være svært at overskue, hvornår du har tid til hvilke eksamener og derfor er en plan en absolut nødvendighed, når du skal læse til eksamen.

Spis sundt og dyrk motion

Det næste tip til at komme godt igennem vintereksamenerne er at sørge for at spise sundt og dyrke motion i løbet af eksamensperioden.

Sund mad og motion er vigtigt for at have god energi i hverdagen, og det er derfor også vigtig for at du får den bedste mulighed for at have en god koncentration, når du skal læse til eksamen.

At spise sundt handler i høj grad om at spise varieret, da det er vigtigt at få forskellige vitaminer i den daglige kost. Men selvom du spiser varieret kan det godt være svært at få dækket dit behov af alle vitaminer og der er derfor mange, der vælger at supplere med forskellige kosttilskud.

Her om vinteren er der fx mange der tager et tilskud af Vitamin D, da det er svært at få nok D-vitamin om vinteren. Det skyldes at vi blandt andet får D-vitamin fra solens stråler og dem er der desværre ikke altid så mange af om vinteren.

Det er samtidig vigtigt, at passe på med at spise for meget slik, når du læser til eksamen, hvis du gerne vil holde en god koncentration.

Selvom det er fristende at tage en chokoladebar for at få lidt mere energi, gavner det dig ikke på lang sigt. Når du spiser noget sødt, sker der nemlig at blodsukkeret stiger hurtigt, men det falder også hurtigt igen og derfor er det kun i meget kort tid at sukkeret gavner dig.

studerende

Forkæl dig selv når du er færdig

Det sidste tip til at komme godt igennem vintereksamenerne er at forkæle dig selv, når du er færdig med eksamenerne i denne omgang. Når du har brugt en masse tid og energi på at læse op til eksamen er det vigtigt at du tager dig tid til at slappe af bagefter og forkæle dig selv.

Hvis du ikke tager tid til afslapning og selvforkælelse kan det godt blive hårdt at komme i gang med det daglige skolearbejde igen, og det er derfor vigtigt at du får slappet af.

skolebal

Det er samtidig også vigtigt at du holder fri nogle dage i julen, selvom du har eksamener i januar.

Hvis du ikke får slappet af i julen, kan det nemlig godt blive svært at overskue det videre arbejde der er, både omkring eksamenslæsning, men også det almindelige skolearbejde, der bliver genoptaget i januar eller februar.

You may also like...