Unge jyder sælger selvrensende markiser med nano-teknologi

To nordjyder har succes med at sælge markiser på nettet, og det er ikke helt almindelige solskærme der er på siden – de er nemlig både behandlet med teflon-belægning og innovativ nano-teknologi.

Nanoteknologi og godt gammeldags købmandsskab har således givet to unge jyder vind i sejlene.

Her kan du se hvad det betyder for selve dugen på markiserne, at de er behandlet på denne måde.

Se markise-dugen i action her

Som det ses i videoen ovenfor, så er det selve dugen, der er behandlet med den velkendte nano-teknologi, som for år tilbage var meget fremme i medierne, men ikke har trukket så mange overskrifter de seneste år.

Ifølge videoen, så gør behandlingen at dugen ikke tager imod snavs og skidt, og selv efter flere års brug forbliver den ren. Det betyder, at ejerne ikke skal op og afvaske fugleklatter og andet skidt, men blot kan køre markisen ind på plads efter brug.

I videoen er det honning der er brug til at påvise effekten.

Der kan også læses nærmere om effekten og makiserne på forhandlerens side.

markise-dug

Sådan fungerer nano-teknologi

“Nano” betyder “milliontedel“, og der arbejdes her i størrelsesordenen 0,1 – 100 nm.

Det henviser til en milliontedel millimeter (også skrevet som 10⁻⁹ m), som er den størrelsesorden der er på spil, når vi snakker nano-behandling.

Det betyder på lægmands-dansk, at der er lagt en belægning på markisens dug, som helt ned på molekylær niveau giver en særlig effekt, så skidt og snavs ikke kan sætte sig fast på.

Kohlenstoffnanoroehre_Animation

Foto fra Wikipedia.

Det betyder, at stoffet i modsætning til almindelig ikke-behandlet stof får helt nye egenskaber tilført, som i dette tilfælde giver en vand- og smudsafvisende effekt.

Samme form for coating på overfladen af stoffet ses også i forbindelse med imprægnering, som kan gøres med spraydåse eller fra producentens side. Når behandlingen sprayes på er virkningen dog ofte kun midlertidig, som det kendes fra imprægnering af sko, telte og andet udstyr til udeliv.

Ved at tilføre coatingen til selve strukturen af stoffet allerede i produktionsøjeblikket kan behandlingen gøres permanent, og dermed have en virkning mange år frem i tiden.

Selve dugen er producerer af et østrigsk firma kaldet Sattler. Dugen er produceret i 100% akryl i 300 gram/kvm, og udover nano-coatingen er den UV-testet, og har en beskyttelse svarende til solfaktor 80.

Dvs. at den kan benyttes som solskærm, og beskytte mod solens skadelige stråler.

Godt gammeldags købmandsskab kombineret med teknologi

Denne kombination af teknologi og godt gammeldags købmandsskab, har givet shoppen vind under sejlet, så shoppen i dag servicerer kunder i hele landet.

ude-inde

Stifterne Benjamin og Joachim fortæller, at markisernes udelukkende sælges over nettet, og det betyder at mellemleddene fra producent til slutforbruger er skåret ned, hvilket afspejles i prisen.

Det går hånd i hånd med trenden om at fysiske butikker taber stadigt mere terræn til netbutikkerne, der i mange brancher overhaler de fysiske butikker indenom.
Kilde

Ifølge FDIH (foreningen for Internet- og distancehandel) er det alle aldersgrupper der efterhånden tager nethandelen til sig:

You may also like...