Nye byggerier i Aarhus

Kraner, lastbiler og mænd i arbejdstøj har det seneste års tid præget bybilledet i Aarhus C. De færreste har kunne besøge byen uden at bemærke, at noget nyt er under konstruktion.

Der skyder nye flotte bygninger op og mange ældre ejendomme bliver renoveret, for at kunne benyttes til nye formål.

Hvis man har bare den mindste smule interesse for smuk arkitektur, så er det efterhånden muligt, at bruge en eftermiddag på at cykle en tur igennem byen, for at suge nye indtryk til sig.

Tager man på sådan en tur, kommer man ikke udenom den del af havneområdet der kaldes Aarhus Ø. Her er det blandt muligt at se Isbjerget, et lejlighedskompleks der leder tankerne hen på et flydende isbjerg, der er brudt i stykker.

Lige ved siden af Isbjerget, skal man ikke snyde dig selv for den oplevelse det er, at gå en tur igennem området med Øhaverne. Et projekt med mulighed for at leje en pallehave og springe ud i sommeren som bybonde.

øhaverne
I år er der kommet flere nye bygninger til bla Dokk1, en bygning der rummer borgerservice, bibliotek, legeplads mm og så er der en fantastisk udsigt.
For at blive ved udsigten, så kan den også nydes fra det nye udsigttårn ved Bassin 7. Hvor der er mulighed for, at få et panorama-kig ud over bugten.

Det er ikke kun på havnen der sker noget nyt. I Risskov arbejdes der på planerne om at lade en ny bydel blomstre frem imellem de gamle bygninger, hvor der nu er psykiatrisk hospital.

Bydelen der får navnet Bindesbøll Byen må dog vente et par år endnu med, at blive en realitet, da psykiatrisk hospital skal overflyttes til Skejby, før byggeriet kan sættes i gang. Det forventes at første spadestik bliver i 2019.

En ting der for de fleste har været uundgåeligt at bemærke, er etableringen af Letbanen. Når første etape står klar til brug i 2017, er det efter et par år med anlægnings arbejde igennem Aarhus C. Til gengæld har Aarhus så Danmarks første letbane.

Bevæger man sig igen videre på cyklen imod Aarhus C, kan man slå et sving forbi Ceresbyen, hvor VIA er flyttet ind i nye lokaler.

image

På grunden bygges der boliger, kontorer, butiksområde og der vil være være mulighed for at besøge den gamle park fra 1856. Lejlighederne i den del der kommer til at hedde Ceres Corner forventes, at være færdigt i november 2015.

Hvis cyklen triller lidt længere ud af byen i samme retning, vil det være nærliggende at kører forbi Mjølnersvej 6.

valgmenighed

Her ligger en ældre industribygning, der er blevet gennemrenoveret og nu huser aarhusvalgmenighed.dk.

Bygningen er indrette med kontorer og en kirkesal i råt look med en nybygget balkon. Bygningen har et unikt udtryk med en ny type stensætning – udført af ingeniørfirmaet constructa.dk.

Projektet er et fint eksempel på, hvordan allerede eksisterende bygninger kan anvendes til noget helt andet end deres oprindelige formål.

Hvis der stadig er energi tilbage, så slut turen af med et besøg på Moesgaard museum.

Moesgaard-autumn-2013-building-and-landscape-474x313

Museet der genåbnede i efteråret 2014 ligger i smukke naturomgivelser og arkitekturen er helt særlig, bygningen nærmest vokser op af jorden.

You may also like...