Sådan sikrer du dig billig mobildata på ferien

Det er endelig blevet sommer i Danmark, og mange danskere drager snart ud på ferie til sydens varme.

Ferie betyder dog ikke ferie fra smartphone og tablet, og derfor er det vigtigt, at du har styr på dit mobilabonnement, data og roaming i EU, så der ikke lander en enorm mobilregning i din indbakke, når ferien er slut.

Vi må jo erkende, at selvom det kan være rart at tage en pause fra mobilen – specielt når man er på ferie – kan man ikke lade være med at tage en selfie eller to, eller bruge den praktiske formål såsom GPS.

Læs denne artikel og bliv klogere på, hvordan du undgår en ekstra mobilregning på ferien.

Husk: gratis roaming i EU

bredbaand

Roaming indebærer tale, sms og data på et udenlandsk netværk, hvilket er gebyrfrit i hele EU. Du skal altså ikke betale noget ekstra for at sms’e, ringe eller surfe på nettet, når du rejser i EU-lande samt Norge, Island og Liechtenstein. Prisen er nemlig den samme, som hvis du var hjemme i Danmark.

Du skal dog have et roaming-abonnement, og du bør derfor tjekke med dit selskab, om du kan bruge dit abonnement i udlandet, eller om det kun er gældende i Danmark.

Tjek også: aktuelle kampagner på mobilt bredbånd hos netkablet.dk

Disse, forholdsvis, nye regler for roaming i EU gælder for samtlige teleselskaber i Danmark.

Det betyder dog også, at mobilabonnementer er steget i pris som følge af roaming-reglerne hos nogle teleselskaber, fordi de danske selskaber mener, at det koster dem dyrt, når de skal betale en afgift til de udenlandske netværker.

Data kan stadig blive dyrt

Databruget er dog ikke ubegrænset i EU, da der er en grænse for, hvor meget data du kan bruge i udlandet gratis.

selfie

Du skal altså betale, hvis du overskrider denne grænse – og det kan hurtigt blive en dyr affære.

Du skal igen derfor tjekke dit teleselskab, for at se hvor grænsen er, for hvor meget data du må bruge når du rejser i EU-lande, samt hvad prisen er, hvis du overskrider grænsen.

Billigt mobildata

Til en start er det altid en god idé at logge på wi-fi alle steder på ferien, hvor det er muligt. Langt de fleste hoteller og cafeer har gratis wi-fi, som du kan benytte dig af.
Mange teleselskaber tilbyder også såkaldte ’roamingpakker’ eller ’datapakker’, der er speciallavet til netop sommerferiens rejsemål, så du kan benytte din smartphone.

apple-watch

Undersøg derfor hvad dit teleselskab kan tilbyde dig, så du ikke ender med at betale dyre telefonregninger, når du kommer hjem fra din ferie.

Du kan blive klogere på, hvilke udbydere du skal være på udkig efter, og hvordan du finder det helt rette abonnement til din ferie.

Et par gode fifs

Uanset hvilken løsning du anvender, når du skal på ferie, er her et par gode råd til, hvordan du kan minimere dit databrug på ferien:

  • Opdater din mobil til den nyeste version af styresystemet
  • Download vigtige kort og apps inden ferieafgang
  • Slå push-notifikationer og mails fra

You may also like...