Sådan indretter du dit kollegieværelse funktionelt

Er du lige flyttet ind i din nye studiebolig eller er på vej til det og mangler gode råd og vejledning til indretningen? Det kan være utrolig udfordrende at flytte ind i en blot 30 eller 40 kvadratmeters lejlighed, da der pludselig ikke er plads til alle de ting, du havde ønsket at have med dig.

Dog kan du nemt få udnyttet pladsen på en måde, så studieboligen både bliver til et praktisk og hyggeligt miljø på samme tid.

Aarhus har desuden diverse steder og markeder, hvor du kan købe nye og gamle ting, så din bolig kan få et helt personligt præg.

design

Læs med herunder og få inspiration til indretning af studieboligen samt hvilke steder, du skal besøge i Aarhus for at finde de bedste ting til boligen.

Udnyt pladsen og skab hygge

Det kan ikke siges nok gange, at du skal huske at udnytte pladsen, når du flytter ind i den lille studiebolig. Hvis du kun har et rum at gøre med udover badeværelset, er det med at adskille hovedrummet.

Har du ingen entré, kan et spejl på væggen, et elegant entrémøbel og en fin knagerække sagtens skabe den manglende entréfornemmelse.

Derudover er det en god idé at adskille stue/soveværelse fra køkkenet. Invester i en rumfordeler for at lave denne adskillelse, og køb blot et lille spisebord med et par stole, idet et stort bord vil komme til at se klodset og unødvendigt ud.

Når du skal ud at købe en ny seng, er det ligeledes en smart idé, hvis du får fat i en sovesofa, da du herved har en funktionel seng om aftenen og plads til gæstehygge på døgnets andre tidspunkter.

Eller hvad med en seng der folder væk om dagen?

murphy-beds

For ligeledes at få masser af hygge bragt ind i studieboligen kan du blandt andet købe et par planter, eftersom disse både er gode for indeklimaet, virker afstressende og skaber en rolig atmosfære. Lysestager, vaser og små nipsting på hylder er også med til sikre en skøn og behagelig stemning, så du hurtigt kommer til at føle dig hjemme i den nye bolig.

Tag i Ikea, på markeder og i genbrugsbutikker

Du har nok allerede tænkt på Ikea, når møblerne skal købes, og selvom det ofte tager knap 100 år om at komme igennem dette boligvarehus, har de nærmest alt, hvad din studiebolig kunne trænge til.

Spiseborde, stole, senge og opbevaringsmuligheder fås til billige penge og i smarte designs, så boligen også kommer til at have et stilfuldt præg.

Hvis du holder af retrostilen eller ønsker andre alternativer til Ikea-forslaget, kan du tage til et af Aarhus’ markeder. På bagagerumsmarkedet på Ingerslevs Boulevard sælges mange fine skatte, hvor du desuden kan prutte om prisen på ægte jysk manér. Samtidig går overskuddet fra markedet udelukkende til sociale og velgørende formål, så du tilmed kan støtte en god sag ved købene af de charmerende fund. Alternativt kan du kigge forbi 3R Kontor i Højbjerg, der forhandler et stort udvalg af brugte kontorartikler.

Har du lyst til at få endnu flere sjældne sager med hjem på hylden, kan du tage til Aarhus Kræmmermarked på Tangkrogen eller til indendørsmarked på Godsbanen på en regnvejrsdag. Husk ligeledes, at byens mange genbrugsbutikker sagtens kan tilbyde fine sager, så den nye studiebolig kan få et dejligt miks af nye og gamle ting.

You may also like...