Sådan klæder du dig på til jobsamtalen

Jobsamtalen er en af de mest anspændte øjeblikke, du vil støde på i dit voksenliv. Her bliver du dømt på dine færdigheder, men i lige så høj grad bliver din personlighed også vurderet, hvilket er med til at gøre dette endnu mere skræmmende – specielt i vores egne hoveder. Sandheden er jo i virkeligheden, at det aldrig er så slemt, og at den potentielle arbejdsgiver altid forsøger med en venlig tilgang, da de også har deres renommé at skulle opretholde.

Men du er nok ligeglad med, hvordan det føles; du vil bare gerne have nogle guldkorn til, hvordan du skal begå dig, og det får du her, hvor vi kommer med råd til din påklædning, så du ikke går helt galt i byen og bliver dømt ude på baggrund af dit udseende.

Tips og tricks til manden

Selvfølgelig skal du altid vurdere, hvor du skal til samtale henne, men som udgangspunkt er det vigtigt ikke at være overdressed. Dog kan der flere steder være en dresscode, hvilket du naturligvis skal have for øje.

Ellers får du nogle generelle råd her, og de er til at tage og føle på, og det er kort sagt ikke synderligt kompliceret. Først og fremmest er det vigtigt, at du tænker klassisk.

Vælg gerne nogle ensfarvede bukser såsom navy, sort eller mørkegrå. Når det kommer til dit overtøj, er en ensfarvet og simpel skjorte det rette valg, og med den vil du ikke gå galt i byen – og selvfølgelig skal den være strøget.

Vælger du ikke skjorten, er det oplagte valg en langærmet eller en pullover, så du stadig holder noget stil over det. Dine sko skal naturligvis også være de rette til anledningen, og her vil et par dressy sneaks fra ET AL være et godt bud. Du finder dem her: https://etaldesign.com/

Her får du komfort og stil i én herresko og så endda til en god pris. Som prikken over i’et er det vigtigt at påpege, at du skal huske bælte og et par mørke strømper – drop blomsterne og de finurlige mønstre.

Råd til kvinderne

Ligesom der er spilleregler for mænd, er der det samme for kvinderne.

Er du typen, der er vild med nederdele, så er det altid et godt valg. Vær dog opmærksom på, at den ikke bliver for kort, da det kan have en negativ effekt hos nogle – hellere for lang end for kort. Er du ikke typen til nederdele, vil et par sorte jeans være et helt eminent og sikkert valg. I forhold til accessoires, makeup og parfume er det helt i orden, at du har det på, men hellere gøre det mere afdæmpet, end at der er for meget, da det kan komme til at virke lidt voldsomt.

Ellers er det bare med at få vasket håret og møde op i en flot skjorte eller bluse, og så er det ellers kun dine sko, der mangler. Undgå de helt høje hæle, medmindre det passer ind i virksomhedens dresscode.

Et par moderne, flade sko er et sikkert valg, når du skal ind til din samtale, og de passer altså til de fleste tøjstile.

Overordnede råd

Udover tøjstilen er der nogle generelle råd, du kan tage til dig. Inden du går ind, smider du tyggegummiet langt væk og eventuelt snupper en mintpastil, hvis du stadig føler, at du har lidt af en kaffeånde – det går ikke.

Ellers skal du måske overveje at gemme dine tatoveringer lidt væk, ligesom du skal passe på med logo på tøjet, så du ikke risikerer at træde nogen over tæerne.

Som udgangspunkt betyder det ikke noget for nogen, men hellere være på den sikre side.

Til en jobsamtale er der en generel linje, som hedder ”less is more”, og den skal du altid have in mente, inden du begiver dig ud på ukendt farvand, og så skal det ellers nok gå.

Held og lykke med jobsamtalen.

Kilde: Fagmagasinet

 

You may also like...