Sådan skaffer du et studiejob indenfor online markedsføring

Leder du efter et nyt, spændende og relevant studiejob? Så er denne artikel lige noget for dig. Her vil du nemlig modtage en masse gode råd til, hvordan du kan få et studiejob indenfor online markedsføring og herunder SEO.

Der er mange fordele ved at vælge denne type af studiearbejde, blandt andet fordi det er relevant for rigtig mange studier og fremtidige jobmuligheder. Denne type af studiejob er relevant for: Kommunikation, sprog, markedsføring, medier, journalistik og mange flere områder.

Så hvis du læser noget i den stil, eller hvis du skal til det i fremtiden, så skal du måske overveje et job indenfor online markedsføring.

Herunder kan du læse meget mere om de mange forskellige muligheder, og du kan finde ud af, hvordan du kan komme i et nyt og spændende job. Studiezone.dk har mange studiejob indenfor bla. online markedsføring.

Her er nogle af de mange muligheder

Der er mange retninger, som man kan gå i, hvis man gerne vil arbejde med markedsføring som studiejob. Her er nogle af de mest populære stillinger, som man kan blive ansat i:

 • Tekstforfatter (copy writer)
  – Som tekstforfatter er du med til at skabe spændende og fængende tekster med forskellige formål.
 • AdWords
  – Mange kompetente unge mennesker bliver også ansat som Google AdWords-specialister.
 • SoMe-markedsføring
  – Annonceringer på sociale medier er blevet voldsomt populært, og derfor har du gode chancer for at blive ansat i en sådan stilling, hvis du brænder for markedsføring og sociale medier.
 • Den selvstændige vej
  – Der er også visse veje, man kan gå, hvis man gerne vil skabe sit eget studiejob, og disse vil blive gennemgået i de to sidste afsnit af denne artikel.

Hvordan bliver man en god tekstforfatter?

Jobbet som tekstforfatter indenfor SEO og markedsføring-verdenen er et af de steder, hvor flest studerende får et studiejob, og derfor vil denne artikel fokusere mest på dette område.

Så hvad skal der til for at være en god tekstforfatter? Og kan alle gøre det? I dette afsnit vil du modtage nogle gode råd til, hvordan du kan blive en god tekstforfatter, og i næste afsnit kan du høre om, hvordan du lander det perfekte studiejob.

For at være en god tekstforfatter, så er det ikke altid nødvendigt, at du har erfaring, men det er vigtigt, at du er villig til at lære, og at du er engageret og motiveret.

Dette leder til det første gode råd.

 • Det er let at skrive gode tekster

Lyder det provokerende? Det er faktisk sandt.
Rigtig mange skribenter kæmper ofte med ordene. De læser den samme sætning igen og igen, og de rammer ofte skriveblokader.

Men hvis man finder den rigtige vinkel, hvis man finder et interessant emne, og hvis man er motiveret, så er det faktisk utroligt let at skrive – og dette vil teksterne afspejle. Derved bliver de gode tekster faktisk produceret gennem let arbejde.

 • Skriv så man kan forstå det.

Der er ingen, som får noget ud af tekster, som er unødvendigt komplicerede og kringlede. Derfor lyder det næste råd på, at du bør skrive let, forståeligt og simpelt.
Jobbet som tekstforfatter handler nemlig ofte om at formidle stof, som ikke nødvendigvis er let tilgængeligt, på en måde, så alle kan forstå det.

 • Match den relevante stil

Imitation er en stor del af jobbet som tekstforfatter. Du vil gerne imitere læserens evner og læserens sprog, og du vil gerne matche emnet med din skrivestil.

Hvis du skal skrive korte men kompakte produktbeskrivelser til en virksomhed, der sælger værktøj, så skal du blandt andet passe på med at skrive for kreativt, for billedligt eller for poetisk.
Hvis du derimod skal skrive et blogindlæg om, hvordan man formulerer sig godt på skrift, så skal du nok passe på med at være for faktabaseret, kedelig og lige til i dit sprog.

Sådan bliver du ansat som freelancer eller studiemedhjælper

Med tre gode råd i rygsækken er du nu klar til at søge dit første job som freelancer tekstforfatter eller som studentermedhjælper i et mediehus. Men hvordan bliver man ansat første gang?

Der er ofte mange stillinger at finde på internettet, og når du skal skrive en ansøgning til disse steder, så er det utroligt vigtigt, at du sælger dig selv på den rigtige måde. Det gør nemlig ikke altid noget, at du ikke har noget erfaring, og nogle gange kan dette faktisk komme dig til gode.

Det handler nemlig om at vise, at du er engageret. Du skal få virksomheden til at tro på, at du er så motiveret, at du vil lære alt fra bunden. Du skal overbevise dem om, at du bliver deres bedste tekstforfatter indenfor de næste seks måneder, fordi du vil arbejde hårdt.
Så skriv en motiveret ansøgning, hvor du fortæller om dig selv og dine ambitioner samt kvalifikationer, og husk for guds skyld at rette stavefejlene, inden du sender ansøgningen afsted.

Selvstændig tekstforfatter – hvad er fordelene og ulemperne?

Hvis du hellere vil være din egen chef, så er det muligt at starte en selvstændig virksomhed, hvor du er den eneste ansatte. Der er mange fordele ved dette, men det er ikke så let, som det lyder.

Fordele:

 • Du vælger selv, hvilke opgaver du vil tage
 • Du bestemmer selv arbejdsmængden
 • Du får et godt netværk af kunder
 • Du kan evt. tjene en bedre løn

Ulemper:

 • Du står selv med det fulde ansvar
 • Det er svært at skaffe kunder, hvis du ikke har relevant erfaring
 • Du er ikke sikret opgaver (og derved ingen løn)
 • Det er et større pres

Så rådet lyder altså herfra, at hvis du ingen erfaring har, så bør du nok prøve at starte stille ud ved at blive ansat som freelancer eller studiemedhjælper.

Sådan kommer du i gang med affiliate-marketing

Affiliate-marketing går ud på, at du forbinder kunder og virksomheder. Dette gør du gennem tekster (for eksempel blogindlæg), der indeholder udgående links til forskellige virksomheder, som du har et samarbejde med. For at få kunderne ind på din affiliate-hjemmeside skal du dog være skarp i blandt andet SEO og linkbuilding.

Hvis du begynder at kunne lede søgende ind på dine partneres hjemmesider, så kan du tjene penge på de salg eller kliks, som din hjemmeside har genereret for din partner.

You may also like...