Sådan er skattereglerne for iværksætter-rejser (fradrag)

Vil du gerne kende mere til skattereglerne som virksomhedsejer, så kan du her få hjælp til, hvad du må og ikke må, når du skal tage medarbejderne med til fremmede himmelstrøg. Der er nemlig masser af steder, hvor du kan komme galt i byen, hvis du ikke passer en smule på og undersøger sagerne.

Det er i de senere år blevet mere og mere populært at tage på rejser med de ansatte og som iværksætter. Rigtig mange danske iværksættere tager fx på skiferie eller workaway, hvor det er en form for medarbejderpleje.

Det bruges sågar som en slags teambuilding, når pengene er til det.

crossroad

Karakter af fornøjelse

Der findes både rejser, hvor medarbejderne skal beskattes fuldt ud, og rejser hvor de sagtens kan slippe for at betale. Det afhænger først og fremmest af rejsens karakter, for hvis der udelukkende er tale om fornøjelse og turisme, så skal medarbejderen beskattes fuldt ud. Der kan sagtens være ting på turen, som er til gavn for medarbejderne og sammenholdet, men det skal primært være noget, som er til gavn for selve virksomheden, før det ikke skal beskattes.

Hvis der fx er tale om en skiferie med nogle medarbejderaktiviteter, skal man derfor beskattes, da det primære formål skal have en arbejdsmæssig karakter for medarbejderne. Der skal derfor en del ting, før man blot kan fritage medarbejdere fra at betale skat.

Er du interesseret i at læse mere om, hvordan regler på området ser ud, så tjek fagmagasinet.dk – De har lavet denne artikel om skatteregler, hvor du bliver klogere på emnet.

Fritagelse af skat

Der findes dog bestemt også situationer, hvor det sagtens kan være muligt at tage medarbejderne med på en rejse, som ikke skal beskattes.

studerende

Det kan fx være i form af studieture (læs mere), hvor medarbejderne udvikles eller uddannes inden for et område eller en branche. Det kan også være ved kongresser eller lignende, hvor de ansatte styrker deres viden og derfor kan bidrage mere i firmaet.

Nøgleordet er derfor, at der skal være tale om læring, og turen skal først og fremmest tilgodese den ansatte. Der skal være mulighed for udvikling af kompetencer, før det kan gå ind under en medarbejderrejse, og reglerne er relativt stramme.

Hvad skal man gøre?

Det anbefales som udgangspunkt altid, at man tager fat i SKAT, hvis man er det mindste i tvivl om en mulig beskatning i forbindelse med en rejse. Her er der mulighed for at spørge om generelle ting om medarbejderture, men det er også muligt at fremlægge et specifikt program for en rejse, hvorefter SKAT så kan tage stilling ting, om de mener, det skal beskattes.

Det er altid en fordel at have styr på disse ting inden. Det kan der være flere årsager til:

  • Hvis medarbejderne skal beskattes, før de vide det på forhånd, så de kan medregne det i deres privatøkonomi.
  • Virksomheden bør på forhånd vide, om turen skal beskattes, før den planlægges.
  • Hos SKAT ses der eftersigende mildere på rejser, hvis man fremlægger dem inden afrejse. Dvs. der er større chance for ikke at blive beskattet, hvis du fortæller SKAT om rejsen inden.

You may also like...