Studerende og gravid? – 3 ting du skal investere i, som det første

Vi danskere får børn senere og senere.

I dag er gennemsnitsalder for de førstegangsfødende 29 år på landsplan. Danskerne får tilmed også færre børn end hidtil. I dag får vi i gennemsnit 1,7 børn per par.

Dette resulterer i debat og kampagner, der skal få os til at få børn i en tidligere alder – og helst imens de studerer.

Der er mange gode grunde til at planlægge børn, imens du er studerende. I studietiden er du oftest mest fleksibel – her har du mulighed for at hente dit barn i dagplejen tidligere end som fuldtidsansat og du slipper for at holde barsel midt i din karriere.

Hertil bliver du mere modnet og struktureret, så du er klædt på til det virkelige arbejdsliv. Når du får barn under studiet, kan du ikke sidde og skrive eksamensopgaver til langt ud på natten, som dine studiekammerater måske gør, du er i stedet tvunget til at strukturere din arbejdstid og give dit barn opmærksomhed i barnets vågne timer.

Du skal allerede under graviditeten begynde på at strukturere økonomien og din tid, for du skal have forberedt de bedste rammer for din kommende baby. Du får her et bud over, de 3 første og dyreste ting, som du skal investere i, når du er gravid.

Barnevogn

Barnevognen må ramme en førsteplads, når det kommer til babyudstyr til din kommende baby. Barnevognen er et multifunktionelt transportmiddel, som du bruger hver eneste dag, når du skal på tur med dit barn – det gælder både for, når du skal ned og handle og når du skal besøge folk.

I Danmark er det også helt almindeligt, at vi lader vores børn sove i barnevognen udenfor – lige fra de er helt små. Så en barnevogn, der er sikret i forhold til barnevognssele, insektnet og regnslag er en absolut nødvendighed.

Der skal også vælges mellem en barnevogn med faste hjul eller en vogn med drejelige forhjul (se forskellen på barnevognstyperne her). Det kommer an på om du primært skal bruge den til at gå lange ture, eller om du ønsker at tage baby med en tur på shopping.

Til de lange ture er faste hjul bestemt en fordel.

Babyseng

Helt små børn sover i timer, der svarer til mere end halvdelen af døgnets 24 timer. Søvn er vigtig for børns udvikling og deres følelse af at føle sig tilpas, når barnet er vågent. Faste søvnrytmer skal implementeres for barnet. Lys og mørke kan være vigtige elementer, når du prøver at etablere en god søvnrytme for dit barn – derfor bør rummet, hvori dit barn sover, altid være mørkt.

Hertil kommer, at dit barn skal ligge godt under søvnen. Derfor bør du også investere i en god babyseng til din kommende baby. Find en babyseng, der er funktionel og sikker. Du kan få funktionalitet så som justerbar bund og længde.

Med en justerbar bund sørger du for, at du skåner din ryg, når du enten løfter dit barn eller lægger dit barn i sengen. At kunne justere sengen i længden hjælper til, at dit barn kan bruge sengen i flere år. Til sengen kommer selvfølgelig alt tilbehøret som en dyne, en sengerand, støttepuder mv.

Garderobe

Dit barn skal selvfølgelig også bruge en masse tøj for at holde varmen. Derfor skal du investere i en god garderobe. Din baby har brug for bodystockings, heldragter eller sæt med bukser og bluser, natdragter, strømper, hue, jakke, cardigan, trøje og sutsko.

Garderoben er en investering som kan gøres for under 2.000 kr., men de fleste kommende forældre vil finder glæde i at købe tøj til deres kommende baby, og beløbet løber derfor op i et højere beløb.

Disse 3 investeringer i babyudstyr bør foretages under graviditeten, så du og din partner kan være bedst muligt forberedt på jeres kommende barn. Et godt råd er at fordele udgifterne hen over graviditetsperioden, så I kan være sikre på, at I har råd til det babyudstyr, som I og jeres kommende baby har brug for.

You may also like...