Klar, parat – studiestart

Hvis du er studerende ved en gymnasial uddannelse eller et universitetsforløb i Århus og omegn, så har du sikkert oplevet at én af de uundgåelig krav til studiet er en office pakke som indeholder skriverprogrammer og regneark.

Som studerende er det ikke just pengepungen som vejer tungest og derfor er det ikke altid sjovt at investere næsten tusind kroner i Microsoft Office via Microsofts egen webshop.

Gå paperless med Google docs

Flere og flere rykker 100% online, og bruger gratis programmer som Google Docs, som efterhånden kan klare alt fra excel til word-agtige opgaver.

Det er en genial måde at arbejde på, også fordi man kan arbejde samtidigt i et dokument, som er særlig smart, når man skriver flere på samme opgave.

Ønsker du at have programmerne lokalt på din egen computer, kan du også hente officepakken, enten ved at benytte ét af de tilbud som findes på Microsoft Office eller ved at downloade gratis versionen Microsoft Office Online (som dog ikke indeholder alt funktionaliteten fra den normale version).

study

Om Microsoft Office

Microsoft Office findes i flere forskellige udgaver og versioner, hvor den meste relevante til studerende er ”Home & Student”.

Denne version er den billigste, men indeholder dog alle de moduler som man som studerende vil få brug for – det drejer sig om følgende

Microsoft Word – skriveprogram med stavekontrol på alle de sprog du kan ønske dig.

Microsoft Excel – regneark/regnskabsprogram som kan hjælpe dig diverse udregninger og opstilling af budgetter, ligninger osv.

Microsoft PowerPoint – som hjælper med at skabe flotte præsentationer og pædagogisk oversigt over ”komplekse” ting som f. eks nøgletal eller fordeling af borgere i et land.

Microsoft OneNote – som er en slags smart huskeskalender som går brug af funktionaliteten fra de velkendte gule post-it sedler.

OneDrive – er Microsofts svar på Dropbox og du får 25GB online lagerplads som du kan benytte til at gemme alle typer af filer. Det smarte er, at du kan synkronisere indholdet på dit OneDrive drev og tilgå det fra din bærbare computer, mobiltelefon og diverse andre elektroniske enheder med internetforbindelse.

Du kan finde det på web-shoppen e-Gear.dk som også har alle de forskellige udgaver af Microsoft Office på hylderne.

Om Microsoft Online

Microsoft Online er en art gratis udgave af Microsoft Office, hvor du bla. får adgang til OneDrive og kan gemme dine dokumenter, filer og data her – du har samme muligheder for synkronisering til dine enheder og det er generelt et uundværligt arbejdsredskab, både ift. studiet og ens arbejde.

Du har ligeledes online adgang til alle modulerne i Microsofts office pakke, både tekstbehandling og regneark, samt præsentation osv. Dog skal du være opmærksom på, at disse moduler, i sagens natur, ikke er lige så avancerede som i den betalte udgave af Microsoft Office.

Du kan foretage simple ændringer og udformninger i dine dokumenter, men avancerede funktioner som stavekontrol og grammatisk kontrol er desværre ikke muligt.

Du kan læse nærmere om Microsoft Online via dette link

You may also like...