3 tips til færre bekymringer og mentalt overskud

I en travl og stresset hverdag kan det være svært at finde tid og ro til at slappe af og få mere overskud til de ting, som virkelig giver værdi i livet. Mere mentalt overskud er noget, de fleste danskere går og drømmer om, men hvordan ser vejen dertil egentlig ud? Denne artikel fortæller dig, hvordan du får mere overskud i hverdagen samt færre bekymringer.

Der er rigtig mange veje hen til en mere bekymringsfri hverdag, men det kan være svært helt præcist at vide, hvordan man skal bære sig ad. Kost og motion er én vej, hvorimod trygge rammer og sikkerhed i eksempelvis økonomi, er en anden vej. Langt hen ad vejen handler det nemlig om at få struktur og planlægning ind i hverdagen – og slippet for stress.

Undgå forbrugslån

Vedvarende overforbrug er en sikker kilde til hovedpine og søvnløse nætter. Er du studerende bør du regne lidt på, hvad det koster at overforbruge med studielån gennem studiet. Tag i stedet et studiejob, og få balance i regnskabet. Du kan finde en god liste med de forskellige studiejobs her hos studenterguiden.dk.

 

Er du i fast arbejde handler det om at lægge et simpelt budget og holde sig til det. Det behøver ikke være langhåret og fyldt med udregninger i Excel, et helt simpelt budget du selv har lavet er en god ide, for så kan du også selv finde ud af at bruge det 🙂

Struktur, struktur, struktur

Når vi mangler struktur i hverdagen bruger vores hjerner alt for meget energi på hverdagens gøremål, fordi hjernen ikke er forberedt på, hvad der skal ske. Og når hjernen hele tiden er optaget af at få hverdagen til at fungere, går det ud over vores overskud til andre ting. Det gælder derfor om at få styr på de daglige gøremål og strukturere din hverdag så meget som muligt.

Du kan komme godt fra start med at skabe struktur ved at:

  • Planlægge de daglige gøremål – både for sig og sammen med din familie
  • Skabe faste rutiner – både daglige og ugentlige
  • Rydde op – sorter alt det fra, som du ikke bruger, og find derefter en fast plads til resten.

Tryghed er altafgørende

rejser

Den bedste rute mod en bekymringsfri hverdag, er at få styr på en række forskellige praktiske ting og sager, som kan hjælpe dig ud af en ubehagelig situation, såfremt du skulle havne i sådan en.

Først og fremmest skal du sørge for at have styr på både forsikring til dig selv, og eventuelle børn, samt melde dig ind i en fagforening og a-kasse, så din økonomiske situation er sikret, hvis du mod forventning skulle miste dit arbejde. Start med alle de praktiske ting, der er med til at sikre, at din hverdag også har værdi, hvis du pludselig står i en uheldig situation. Du kan få et overblik over fordelene ved de forskellige akasser her.

Enhver kan miste sit arbejde eller blive udsat for tyveri. Eliminer så mange bekymringer som muligt.

Kost og motion

Du har sikkert hørt det før: Kost og motion er vejen til et sundere liv med mere overskud. Det er dog ikke for alle, at motion er vejen frem, specielt ikke i starten af et forløb, hvor man skal skabe mere overskud. Det er dog altid en god idé at dyrke bare en smule motion og spise sund kost, da dette med garanti vil gavne dit fysiske såvel som mentale helbred.

Motion udløser endorfiner, som er kroppens eget morfin, der i den grad kan være med til at booste humøret. Mærk efter og ager ud fra, hvad din krop fortæller dig, så motion ikke bliver endnu en sur pligt i hverdagen.

 

You may also like...