Aarhusiansk iværksætter vil lære os at mindes de døde

Rebekka Høy Biegel har selv mistet et barn og kender alt til sorgen, berøringsangsten og behovet for at mindes sin kære. Hun ved også, hvor svært det kan være at lære at leve med sorgen. Nu vil hun via en helt ny webshop være med til at hjælpe andre.

Aarhusianske Rebekka Høy Biegel mener, at vi i Danmark kan og bør blive meget bedre til at give sorgen plads og synlighed – både ved at tale om det og ved hjælp af fysiske symboler.

smaa-fodder

“De fysiske symboler kan noget, som ord ikke kan. De kan være med til at sætte et fysisk udtryk på sorgen. At give tre hjerter, som kan hænge på juletræet, til en mor, der har tre børn, men kun to levende, er en enormt smuk handling, som viser stor respekt omkring alle hendes børn.

LÆS OGSÅ: 2 unge jyder har succes med selvrensende markiser med nano-teknologi

Eller at tænde et lys for dem, der mangler og have de lys stående på bordet, det er også en smuk gestus, som man kan gøre, uden at sige så meget,” siger Rebekka Høy Biegel, der for otte år siden selv mistede sin dreng.

Rebekka bakkes op af sorgforskningen, som har påvist, at fysiske symboler hjælper i sorgprocessen. Ifølge sorgforsker ved Aarhus Universitet Mai-Britt Guldin er de fysiske symboler mere nødvendige i dag end tidligere, fordi vi i vores moderne samfund ikke i samme grad benytter os af ritualer, og at vi ikke i nær samme grad er fælles med vores lokalsamfund om at mindes.

rebekka

At tjene penge på andres sorg

Gennem årene har Rebekka ofte oplevet at gå forgæves eller bruge unødvendig meget energi på at finde symboler og ting til hjemmet eller gravstedet.

Derfor har hun nu åbnet webshoppen MindMyAngel.com, der er den første af sin art i Danmark. MindMyAngel forsøger at samle så mange forskellige mindeting som muligt. Ting som kan være svære at finde andre steder – eller som normalt er meget årstidsbestemt.

Rebekka håber ikke, at der er nogen, der bliver stødt over, at MindMyAngel forsøger at tjene penge på at sælge mindeting, men at det i stedet bliver set som en hjælp til at dække et behov, der allerede findes.

“Der er mange, der tjener penge på at hjælpe folk, som er i en svær situation. F.eks. psykologer og hjertekirurger. Jeg gør det også for at hjælpe, men jeg kan jo ikke give tingene væk gratis,”
Siger Rebekka Høy Biegel.

På hjemmesiden er der også en blog og små videoer, hvor Rebekka giver hjælp og vejledning og deler sine tanker om det at leve med at have mistet.

hands

“Jeg har ikke nogen illusion om, at MindMyAngel kan være en trøst, hvis man lige har mistet et lille barn. For der er ikke noget, der trøster. Men måske kan vi være et lille lys,” siger Rebekka Høy Biegel

At leve med mindet

For mange mennesker er det en svær og lang proces at lære at leve med at ens kære er døde. Rebekka understreger, at intet kan gøre savnet mindre, med at samtalen og de fysiske symboler kan gøre det lettere at håndtere savnet.

sten

“Det er fortielsen og stilheden, der er det værste. At ingen tør nævne, at det skulle have været så anderledes. Her kan fysiske symboler være en konkret hjælp. Vi har selv en smuk lysestage, som står sammen med nogle billeder og fod- og håndaftryk af vores søn på en kommode i stuen. Så ved jeg, at min lille søn bliver mindet, at han er med, uden at vi behøver at sætte så mange ord på det,”

siger Rebekka Høy Biegel, der, siden hun mistede sin dreng, har brugt mange timer på at holde oplæg og på anden måde hjælpe andre, der har mistet.

Her finder du kontaktinfo på Rebekka og Mindmyangel hjemmesiden:

Rebekka Høy Biegel
MindMyAngel.com
Tlf. 53 82 78 00
Rebekka@MindMyAngel.com

You may also like...