Bedre affaldssortering af emballage på vej i Århus

I Århus skal vi nu til at sortere affaldet i højere grad.

4.500 tons for at være helt nøjagtig (kilde).

Kommunen har nu udpeget nogle retningslinjer, og det skal blive lettere at komme af med sit affald på den rette måde.

Kristian Wurtz fra Teknik og Miljø i Århus kommune udtaler:

”Midtbyen er startskuddet for en udvikling mod et mere bæredygtigt Aarhus, der i stadig højere grad udnytter de ressourcer, der er gemt i affaldet. Det er en fælles opgave for hele byen, for det kræver at vi alle sammen gør mere i hverdagen,”.

Det kan til tider være svært at bestemme, hvilken emballage man skal bruge. Derfor har vi lavet denne lille guide, så du nemt kan vælge den rigtige emballage, der passer til dine behov.

emballage

LÆS OGSÅ: miljømærkning af opvaskemaskiner

Boblefolie

Boblefolie er den rette løsning, hvis du søger et stødabsorberende produkt, der er utrolig praktisk og let at anvende. Produktet er elastisk samt gennemsigtigt, og beskytter dine ting med hjælp af sine små luftbobler. Herudover er det meget nemt at bruge for alle.

Vælg dette hvis du søger emballage, der skal beskytte lette, skrøbelige genstande i stort set alle størrelser. Det bør ikke bruges til at pakke meget tunge ting.

Boblefolie vejer nærmest ingenting, så der tilføjes ikke ekstra vægt til dine ting, der gør gøremål såsom at flytte endnu hårdere. Desuden er det vandtæt og kan nemt genbruges næste gang, du skulle have brug for det.

Strækfilm

Der er mange forskellige grunde til, at folk vælger at bruge strækfilm. Det beskytter dine ting mod vand, ridser og støv, imens det holder tingene samlet, så det ikke rokerer rundt eller falder sammen. Efterfølgende er det nemt at få strækfilmen af varerne igen, når du er færdig med at bruge det. Der er nemlig ingen lim eller anden form for klister på det.

Vælg dette hvis du skal holde grundigt sammen på de ting, som du skal sende eller transportere. Strækfilm er nemlig ekstremt effektiv til bundtning af din forsendelse.

Postordreposer

Postordreposer er poser med stærk forsegling, der dog ikke yder den største beskyttelse mod stød eller andre slag. Poserne kommer i mange forskellige størrelser, men kan ikke indeholde alt for store forsendelser, da størrelsen på de største stadig er relativ begrænset.

Vælg dette hvis du skal sende ting som sko og tøj, der ikke tager skade af at få mindre slag. Posen er desuden vandtæt og kan ikke brydes op, uden det er synligt.

Mobiltelefoner eller anden elektronik ville for eksempel ikke være særlig hensigtsmæssig at sende i denne slags emballage.

Papkasser

Dette er nok den mest anvendte form for emballage, når det kommer til flytning. Papkasser beskytter dine ting samtidig med, at det gør flytningen mere praktisk. Kasserne har dog den ulempe, at de ikke er vandtætte, og ikke alle understøtter de helt tunge ting.

Derfor er det vigtigt, at du vælger en ekstra stærk kasse, hvis du skal flytte tunge bøger for eksempel.

Når du er færdig med brug, kan du bruge den til mange ting – se selv her.

Vælg dette hvis du skal flytte bolig, da det nemt og sikkert holder dine ting samlet. Husk at hvis du skal sende skrøbelige ting, der har let ved at gå i stykker, kan det være en god ide at vælge en papkasse, der er en størrelse for stor, så du nemt har plads til at komme lidt fyld omkring det, du skal sende.

Hvis du er interesseret i at læse mere om emballage og deres anvendelsesmuligheder, kan du se Dania Emballages udvalg her: http://daniaemballage.dk.

You may also like...