Fold sengen op på væggen – og få et ekstra rum

Jeg bor i byen, og er rigtig glad for det, men der er selvfølgelig både fordele og ulemper ved det som ved alt andet. Det er skønt at have gåafstand til det meste (cafeer, butikker, teater, bio etc.) men det koster selvfølgelig også lidt mere at bo her.

Derfor har jeg tænkt noget tid over, hvordan jeg får udnyttet mit plads bedst muligt, når nu pladsen er lidt trang (jeg har kun to værelser).

LÆS OGSÅ: Disse a-kasser er gratis for studerende

city

Jeg har allerede smidt en del ting ud, efter princippet i 100 thing challenge, men selvom man ikke har ret mange ting tilbage, fylder de store ting stadig meget, så jeg har kikket på hvor mange møbler jeg kan undvære.

Jeg må indrømme at sengen fylder rigtig meget i dette regnestykke, og jeg vil hellere lave en kreativ løsning med sengen, end at skulle undvære min gode lænestol eller sofaen fx. som bare er rigtig dejligt at have, når man har gæster eller familie på besøg (og specielt hvis de skal sove til den næste dag!)

En Murphy bed kan give lidt ekstra plads

Forleden faldt jeg over en sjov video med en pige, som har lavet et site omkring hvordan man kan gemme sin seng på væggen, og dermed få lidt ekstra plads frigivet. Jeg har en stor dobbeltseng, så der er noget plads at hente her – i hvert fald 4 kvadratmeter, som vil betyde meget for mig i min lille lejlighed 🙂

Se videoen her:

Det er en ret fed måde at udnytte pladsen på, og når man tænker over det virker det også helt i skoven at bruge et helt rum til kun at sove i, når nu det ikke behøver være sådan. Hvorfor ikke gemme sengen på væggen, ved at installere en såkaldt Murphy Bed?

Hvor stort et projekt er det at lave sådan en seng?

Jeg fulgte linket i videoen som viser hvordan man kan lave sin egen seng, uden at skulle købe en masse andet end træmaterialer og et sæt med alle delene som hængsler, ben etc.

Det ser faktisk ret let ud, og på siden er der desuden en plantegning, som viser hvordan man skridt for skridt får stykket træpladerne sammen, så man får bygget rammen og selve sengedelen, som skal vippe op og ned.

Jeg forestiller mig det skal gøres henover en weekend sammen med et par venner og min far, som har god forstand på træ og har nogle gode “muller” til formålet 🙂

Jeg tænker at det kunne være fedt at lave sengen sidelæns monteret, da det fungerer godt med lav loftshøjde:

murphy-beds

Så bliver der heller ikke så højt op, når man skal hive den op og ned, og jeg tænker det må være lettere at betjene, når man ikke er så høj.

Her er et par steder du kan finde mere inspiration om Murphy beds og andre spændende møbler:

Danske designermøbler
Er Murphy beds behagelige?
Murphy bed videoen fra posten

Er det noget du kunne forestille dig at kaste dig ud i? Jeg smider måske et indlæg eller to her på bloggen, hvis der er nogen der synes det kunne være interessant at følge med i tilblivelsen af min nye klap-op seng 🙂

You may also like...