Gode tips til kør-selv-ferien på budget

Vi danskere elsker alle former for ferier. Nogle tager på ski, andre spænder campingvognen bag på bilen. Der er også dem, som flyver til et andet land, og dem, som bliver i skønne Danmark.

I denne artikel skal det dog handle om de af jer, som foretrækker kør-selv-ferier – eller måske i højere grad de af jer, som skal på én af jeres første kør-selv-ferier.

Vi bringer nemlig et par gode råd her, som kan være med til at gøre ferien og den lange køretur i bil lidt nemmere for hele familien.

autostole

Sørg for god komfort til de mindste

At være på kør-selv-ferie involverer rigtig ofte mange timer i bilen. Det kan betyde kedsomhed, ubehag og ondt i numsen – noget, som man kan gøre meget for at undgå.

Især familiens mindste er typisk garant for med tiden at blive irriteret, fordi det ikke længere er komfortabelt. Her kommer en god autostol ind i billedet, som for alt i verden skal være to ting, når det gælder bilferier:

Sikker og komfortabel!

Der findes et hav af forskelige autostolemodeller, og det er vores erfaring, at man skal have barnet med forbi og prøve nogle forskellige, før man kan vide hvilken der passer til barnet.

Hav styr på spejle, fletteregler og udkørsel fra rastepladser

Vi fortsætter med et par tips til at holde sikkerhedsniveauet højt, således at alle i familien kommer sikkert frem. Disse tre ting – spejle, fletteregler og udkørsel fra rastepladser – er alle henvendt til vedkommende, der kører.

Det er nemlig hans eller hendes ansvar at have styr på det. Først og fremmest skal spejlene være fri, så der er godt udsyn. Specielt i Tyskland køres der stærkere end herhjemme, så mange ulykker kan forebygges, hvis man har spejlene fri – og hvis man husker at bruge dem.

koer-selv

Derudover skal du naturligvis flette og køre ud fra rastepladser med omtanke. Med hensyn til fletning kan regler og normer være anderledes end herhjemme, så husk at udvise hensyn rent praktisk. Når du skal ud fra rastepladser, så vær sikker på, at du skynder dig op i samme fart som trafikken – fartforskellen kan nemlig være farlig.

Gør køreturen mere behagelig

Som sagt kan køreturen fra Danmark og til den endelige destination godt være lang. Det kan den for føreren, men i endnu højere grad for de mindste bagi.

Derfor er der også et par måder, hvorpå du kan gøre køreturen mere behagelig. Først og fremmest skal man huske at tage sine pauser.

koer

Det gør godt for alle at få lidt luft og strække benene. Så planlæg hyppige pauser for alles skyld. Derudover skal bilen også pakkes med ting, som kan holde folk underholdt, men dette giver nok sig selv, hvis man bare én gang har været på en længere tur med børn bagi.

Planlægning er alfa og omega

Sidste punkt, som du bør skænke en del omtanke, er planlægningen. Det er ikke nok at vide, hvor I skal hen.

Tværtimod bør der være styr på kort og GPS samt en omhyggelig pakning af bilen, og der bør desuden være en nogenlunde tilforladelig rejsetid, da den planlagte tidshorisont hurtigt kan ændre sig i løbet af så lang en køretur.

You may also like...