Guide til design og retrobutikker i Århus

Her er en guide til nogle af de sjove butikker i Århus.

Mange elsker at nørde i fysiske butikker uden egentligt at købe noget. Andre går på udkig i evigheder før de finder præcis dét de leder efter. Og igen er der nogle, der bare må mærke efter, om teksturen på møblet eller dimensionerne passer.

No worries, der er gode fysiske butikker i kulturbyen:

Designertorvet

designertorvet.dk

Skal det være rigtig stilet, finder du en del retrovarer blandt designertorvets skæve udvalg.

Det kunne være et hipt stilrent vægur fra det tidligere århundrede eller de altid moderne designer-træfigurer. De har generelt alle mulige tænkelige og utænkelige indretningsartikler fra den obskure Karl Marx-sparebøsse til den smarte minimalistiske pung, der skubber kortene ud med et klik.

paerer

Så længe det er design, behøves det ikke være nyt.

Designertorvet ligger på Åboulevarden 84, Aarhus C

LÆS OGSÅ: Sådan laver du en god hipster-kaffe

Aarhus retro og trend

aarhusretroogtrend.dk/

Her har du fat i en butik, der virkelig formår at samle guld. Retro og Trend forsøger at gøre genbrug stilet ved kun at indsamle produkter, der passer ind i en særlig æstetik eller er med på en modebølge.

Indehaveren, der med tophat og lommeur passer perfekt ind, er hjælpsom med at finde rundt i det veritære hav af orientalske tæpper, ølkasser, nipsting og alt imellem.

Aarhus Retro og trend ligger på Vesterbro Torv 10     

På nettet

Nogle gange er det bare bedre at kunne browse frit uden øjne i nakken og larmende børnefamilier.

Det er dejligt uforpligtende og uproblematisk at tjekke webbutikkernes udvalg for det man leder efter, og mange sider filtrerer deres emner efter kriterier, der kan halvere søgesiden hvis de bruges.

design

Trendy Living

www.trendyliving.dk

Moderne skandinavisk design findes overalt på trendylivings hjemmeside.

Butikken har siden 2009 solgt alskens designervarer fra mærker som Stelton og Ferm living. Så hvadenten du skal have fingrene i den berygtede Kähler-vase eller gøre et helt unikt fund, rummer det enorme udvalg noget i din smag.

Udvalget er primært boligartikler som møbler, lamper og køkkenudstyr men der er også en hel del smykker, tasker og accessories til salg. Webshoppen er ret overskuelig, og du kan både shoppe efte mærke og emne.

Trendyliving har lige nu januarudsalg, så de eksklusive varer kan købes til ekstra fordelagtige priser for tiden.

Secondo Moda

www.secondomoda.com

Skal du have retro online, er dette et godt udgangspunkt. Secondo moda er, som navnet antyder, meget modebevidst.

Der er nemlig ingen grund til at gå ned i stil fordi man handler miljøvenligt secondhand. Det var netop tanken bag butikken, der åbnede tilbage i 2012. Her finder du mærkevaretøj i alle prisklasser – fra de ukendte men smarte til verdenskendte ikoner som italienske Louis Vuitton.

Her forhandles kun tøj og accesories, men udvalget er til gengæld stort, velvalgt og smagfuldt. Ved alle varer finder du den vejledende udsalgspris ved siden af gensalgsprisen, som ofte er mange gange så høj.

plakat

You may also like...