Tips: Sådan klarer du uddannelsen uden at studielån

En af de ting der kan tage pusten fra de fleste er gæld. Er du én af de mange danske studerende, som lever presset på en SU? Vil du gerne gå igennem dit drømmestudie uden at være nødsaget til at optage lån, som du hænger på bagefter?

Jeg er selv tilhænger af gældfrihed, og har gjort alt hvad der stod i min magt for at blive gældfri så hurtigt som muligt.

Her kan du høre en historie fra min Youtube kanal, om hvad det kan betyde for en familie, at starte på en frisk uden en krone i gæld:

Læs med her, og få tips til, hvordan du klarer din uddannelse uden at skulle optage lån.

Spar penge på bøger

På rigtig mange studier kræves det, at man køber nye bøger til hvert enkelte semester. En god måde at spare masser af penge på er at købe dine bøger brugte. Studerende fra tidligere år har typisk ikke brug for bøgerne længere og sælger dem derfor ofte billigt videre på for eksempel Den Blå Avis.

Nogle gange kan det være nødvendigt at have de nyeste bøger, da der kan være kommet væsentlige ændringer siden sidste udgave, og generelt er det ikke optimalt at sidde med en bog fra 1964, da der helt sikkert er sket meget siden da, men langt hen ad vejen kan bøger fra de forrige par år snildt gå an.

boeger

Måske skal du bladre lidt for at finde den rigtige side, men hvis man kan få bøgerne til det halve, er det måske alligevel dét værd.

Skær ned på udgifterne til transport

Rigtig mange studerende vælger at cykle til og fra studiet, og det er der rigtig god mening i! En cykel behøver ikke være en særlig dyr investering, og så sparer du fremadrettet pengene på transport hver dag. Og ud over den økonomiske fordel i det, er det også en god måde at få lidt motion på.

Du bliver kickstartet fra morgenen af – får rystet den sidste søvn ud af øjnene – og så er du klar til dagen. Og efter en lang skoledag er det igen rart lige at få clearet hovedet, inden du måske skal hjem og læse igen.

Ydermere er det den nemmeste måde at komme frem på i mange storbyer, da trafikken ofte er ret kaotisk. På en cykel kan du snige dig ind hvor som helst, så trafikpropper kan ikke standse dig på din vej!

Find et studiejob

En rigtig god måde at supplere din sparsomme SU på er ved at finde et studiejob. Hvis du er rigtig heldig, kan du måske endda få et studiejob, der har relevans for dit studie, og så er det jo win-win!

TIP: Læs mere og find et studiejob her på studieguiden.dk.

Det behøver ikke være mange timer om ugen – hvis blot du tjener et par tusind mere hver måned, kommer du langt!

Selvfølgelig kan det være, du føler, du burde læse i stedet, men at skulle på arbejde et par timer en eftermiddag eller aften kan også være et tiltrængt afbræk fra studierne, da du så er tvunget til at fokusere på noget andet i den tid. I sidste ende er det i hvert fald rart, at der kommer lidt mere ind på kontoen hver måned – så er der flere penge til sjov og ballade, når du endelig har tid til at holde fri!

You may also like...