8 tips til hurtigere internet

Er du træt af langsomt internet derhjemme? Mange danskere finder sig i et langsomt internet, hvilket blandt andet medfører langsom loading af dine yndlingsserier på Netflix samt utallige frustrationer, når vigtige oplysninger skal findes på nettet.

Dog er der hjælp på vej! Find i det følgende otte gode tips til et hurtigere internet, så du pludselig kan prale af dit lynhurtige net.

1. Tjek din bredbåndsforbindelse

En af de første ting, du skal tjekke, når internettet driller, er din bredbåndsforbindelse. Undersøg om din nuværende forbindelse er hurtig nok i forhold til det, du bruger nettet til.

Mange glemmer at tjekke efter andre mulige internetudbydere, hvilket er en skam, idet priskrigen vokser år efter år blandt de forskellige udbydere. Sørg derfor at tjekke din aftale cirka hvert halve år, så du hele tiden er up-to-date med nye og forbedrede løsninger.

LÆS OGSÅ: Priskrig på bredbånd.

2. Placer din router et godt sted

Hvis du altid har langsomt internet ude i køkkenet, men en fantastisk forbindelse inde i stuen, er det på tide at placere din router mere optimalt.

Elektroniske apparater såsom mikroovne og signaler fra mobiltelefoner og Bluetooth kan påvirke dit signal til routeren, så husk på at tage højde for disse faktorer, når du flytter din router.

3. Køb en bedre router

Er det ved at være lang tid siden, at du var ude at købe routeren, er det ligeledes en god idé at investere i en ny. Gammelt udstyr kan nemlig trække hastigheden ned, eftersom det måske ikke kan trække så mange Mbit, som du har i kablerne.

Overvej desuden at udnytte din mobils lynhurtige 4.G netværk og køb en 4G router. Det er en router som kan bruges med mobilt bredbånd. Det kan du blive klogere på her.

4. Tjek at internetforbindelsen ikke bruges af andre

Hvis du er en af dem, der har valgt at undlade en kode til nettet i hjemmets rammer, skal du til at overveje denne beslutning kraftigt.

Ved ikke at have en kode på nettet kan andre nemlig let hoppe på dit net og bruge nogle af dine gode Mbit, hvilket betyder langsommere internet for dig.

Så kom i gang med skifte koden til en sikker én, så du kan nyde et hurtigere net med det samme!

5. Fjern browser plugins

Mange nyere browsere har et væld af forskellige browser plugins, som nyder godt af dit bredbånd, og som derfor gør din internetforbindelse langsommere.

Nogle plugins kan også have sneget sig ind i forbindelse med installationer af anden software. Sørg derfor for at tjekke hvilke plugins, der befinder sig i din browser.

I Google Chrome browseren kaldes plugins for ”Udvidelser” og kan findes under ”Settings”.

6. Brug et Ethernet kabel

Ønsker du for alvor fart over feltet, når det drejer sig om internetforbindelsen, skal du blot stikke kablet direkte fra routeren og ind i din computer. Hermed mister du ikke speed via det trådløse signal, idet du kører udenom access points.

Så hvis du skal se en spændende film i HD på Netflix, er dette en perfekt løsning, så du med sikkerhed undgår irriterende loadingpauser.

7. Fjern unødvendige ting på computeren

Hvis du har masser af programmer liggende på computeren, som du ikke har besøgt i et godt stykke tid, er det en god idé at slette dem, eftersom computerens ram gerne skal en stor portion ledig plads, så der er godt med plads til at indlæse netsider.

Sørg ligeledes for at have en ekstern harddisk til alle dine feriebilleder, hvis de ligger i adskillige mapper på computeren.

8. Brug faner

Det er i det hele taget ikke godt at have mange hjemmesider åbent på samme tid på computeren, men hvis du har behov for dette, så husk på at bruge faner i stedet for nye vinduer. Dette kræver mindre af computeren, og du har hermed nemmere ved at sikre det hurtige internet.

 

You may also like...